Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Petrea revine pe banca tehnică. Cu ce echipă din Superligă a semnat

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/09/2022 la 11:47 GMT+3

După despărțirea de FCSB din vară, Anton Petrea nu stă mult fără job, pentru că a fost anunțat drept înlocuitorul lui Adrian Mihalcea pe banca tehnică a Chindiei Târgoviște, lanterna roșie din clasamentul Superligii.

Toni Petrea (FCSB)

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
După despărțirea de FCSB din urmă cu aproximativ două luni, Anton Petrea și-a găsit o nouă echipă, tot în campionatul românesc. Acesta a semnat cu ultima clasată din acest start de sezon, Chindia Târgoviște.

De la lupta la titlu la cea de salvare

Antrenorul care a fost cât pe ce să câștige titlul cu FCSB în sezonul precedent, fiind încurcat de remiza din penultima etapă cu FC Voluntari, va avea acum o muncă mult mai grea, de a salva de la retrogradare Chindia Târgoviște. După 10 etape, dâmbovițenii sunt pe ultimul loc în Superligă, cu doar 3 puncte, având cea mai slabă defensivă.
Chindia nu a simțit gustul succesului în acest nou sezon, având 7 înfrângeri și 3 remize în campionat, cu toate că jocul ofensiv al dâmbovițenilor arată mai bine decât în sezonul precedent. Cu Adi Mihalcea pe bancă, echipa a marcat 10 goluri, însă a încasat 18, iar Petrea va trebui să remedieze acest lucru pentru a-și îndeplini obiectivul și anume salvarea de la retrogradare.
Fostul tehnician de la FCSB îl va avea ca secund pe Cristinel Țermure, iar ceilalți membri ai staff-ului vor rămâne în continuare cei de până acum.
"Bun venit, Anton Petrea și Cristinel Țermure!
AFC Chindia Târgoviște anunță că noul antrenor principal al echipei noastre este, începând de astăzi, Anton Petrea. Tot de astăzi, revine acasă Cristinel Țermure, în funcția de antrenor secund!
Din staff-ul tehnic al echipei noastre vor face parte, în continuare, Irinel Voicu (antrenor secund), Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii) și Bogdan Hetco (preparator fizic).
Mult succes și rezultate cât mai bune la Chindia Târgoviște!", a fost mesajul postat pe contul oficial al clubului dâmbovițean.
Citește și:

Cifrele lui Toni Petrea la FCSB

În două rânduri a trecut Anton Petrea ca antrenor principal la FCSB, prima dată timp de un sezon (2020/21), iar a doua oară din noiembrie 2021 și până după etapa secundă din actualul sezon de Superligă.
A plecat de pe banca vicecampioanei după un egal în prima etapă cu nou-promovata "U" Cluj, o înfrângere în primul meci European în deplasare la Saburtalo, iar eșecul din Giulești contra Rapidului a pus capac. Per total, Petrea și-a demonstrat calitățile de manager la FCSB, având în vedere că a fost prima și singura sa echipă pe care a antrenat-o, având 28 de partide în ultima sa aventură pe banca roș-albaștrilor. Dintre acestea, a câștigat 17, a terminat la egalitate de 6 ori și a suferit 5 înfrângeri (2 în noul sezon), cifre foarte bune pentru un tehnician la început de drum.
Misiunea sa va fi una dificilă acum, pentru că nu va putea beneficia de un buget consistent și nici nu are un lot foarte competitiv la Chindia Târgoviște, însă a fost adus pentru a salva echipa de la retrogradare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo