Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Top 10 transferuri efectuate de cluburile din Liga 1 în această perioadă de transferuri

Nicu Savin

Publicat 21/01/2022 la 17:25 GMT+2

Liga 1 se reia astăzi, odată cu primul meci al etapei a 22-a, FC Argeș - Dinamo. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai importante mutări pe piața transferurilor pe care le-au realizat cluburile din România în această perioadă de transferuri.

Constantin Budescu

Credit imagine: Getty Images

De obieci, perioada de mercato din iarnă nu este una în care să se realizeze transferuri foarte importante, cu atât mai puțin în România, unde posibilitățile financiare de la majoritatea cluburilor sunt reduse.
Chiar și așa, formațiile din primul eșalon al fotbalului românesc au încercat să se întărească ori s-au despărțit de unii jucători în ultima perioadă, înainte de reluarea competiției.

Top 10 transferuri făcute de echipele din Liga 1 în această iarnă

Constantin Budescu - FC Voluntari
Poate cea mai surprinzătoare mișcare din România în această perioadă de mercato a fost ajungerea lui Constantin Budescu la FC Voluntari. Mijlocașul și-a reziliat contractul cu FCSB și își dorea să prindă un contract în străinătate, dar în cele din urmă a decis să continue în Liga 1.
Budescu se înțelesese inițial cu Sepsi Sfântu Gheorghe, însă s-a răzgândit în ultima clipă, semnând cu FC Voluntari, motivul invocat fiind că va putea fi astfel mai aproape de familie. Contractul lui Budescu cu FC Voluntari este valabil doar până în vară.
Marko Dugandzic - CFR Cluj
Atacantul croat a impresionat în Liga 1 la FC Botoșani, unde a evoluat între ianuarie și octombrie 2020. Ulterior, moldovenii l-au vândut în Rusia la Sochi, dar acolo a prins rar echipa, bifând numai 24 de apariții în toate competițiile, marcând de 5 ori.
Dan Petrescu l-a cerut insistent pe croat,iar șefii i-au făcut pe plac, achitând pentru el suma de 500.000 de €. Marko Dugandzic a semnat cu CFR un contract valabil până în 2025.
Alexandru Tudorie - Sepsi Sfântu Ghoerghe
Alexandru Tudorie a ajuns la gruparea covăsneană după ce și-a încheiat contractul cu Arsenal Tula, formație din prima ligă din Rusia. Atacantul a fost cumpărat de ruși de la FC Voluntari, în 2019, dar nu s-a adaptat și peste numai 6 luni a revenit la ilfoveni sub formă de împrumut.
În sezonul trecut, Tudorie a fost din nou împrumutat, la CSU Craiova, dar nici în Bănie nu și-a regăsit forma. În vara anului trecut, jucătorul de 25 de ani a fost păstrat în lotul celor de la Tula, dar a jucat numai 8 meciuri în toate competițiile în această stagiune, iar acum a decis să-și rezilieze contractul și să semneze cu Sepsi, unde va lucra din nou cu Cristiano Bergodi, care i-a fost antrenor în trecut la Voluntari. Tudorie a semnat până în 2023 cu Sepsi.
Gabriel Enache - FCU Craiova 1948
Fotbalistul de 31 de ani plecase de la FCSB în luna martie și a jucat în acest sezon la khazacii de la Zhetysu, formație care a retrogradat, terminând ultima în clasament în actuala stagiune (se joacă în sistem primăvară - toamnă). Enache a bifat 25 de apariții la fosta sa echipă în toate competițiile, reușind 3 pase decisive.
Cel puțin din punt de vedere al imaginii, formația din Bănie a dat o adevărată lovitură, luând un jucător cu experiența lui Enache, fost campion în Liga 1 cu AStra Giurgiu.
Igor Jovanovic - Dinamo
Igor Jovanovic nu este străin de Liga 1. Croatul a evoluat la Sepsi Sfântu Gheorghe (2018-2019) și Astra Giurgiu (2021), adunând 44 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. De la giurgiuveni a plecat în vara anului trecut la Suduva (Lituania), pentru care a jucat în 10 partide.
Interesant este că Jovanovic nu a jucat nicio în țara natală, el evoluând de-a lungul carierei la formații modeste precum Burghausen, Kleve, TPS, Babelsberg, Erfurt, FF Jaro, Miedz Legnica, Bnei Sakhnim, Panetolikos sau Seongnam. Jovanovic a semnat pe 6 luni cu gruparea din Ștefan cel Mare.
Aurelian Chițu - FCU Craiova 1948
Atacantul de 30 de ani a evoluat ultima dată pentru FC Farul Constanța. El a ajuns în Bănie din postura de jucător liber de contract. Chiţu a bifat, în acest sezon, doar 13 partide în Liga 1, strângând 594 de minute pentru echipa constănțeană.
De-a lungul carierei, Aurelian Chițu a mai evoluat pentru Unirea Slobozia, Valenciennes (Franța), Giannina (Grecia), Astra Giurgiu și Daejeon Citizen (Coreea de Sud). Chițu a semnat cu clubul oltean până în iunie 2023.
Matias Perez Acuna - Rapid
Matias Perez Acuna are 27 de ani și poate evolua ca fundaș dreapta, fundaș central sau mijlocaș dreapta. Argentinianul a evoluat în mare parte din carieră la Velez Sarsfield, reușind un gol și 6 pase decisive pentru clubul la care s-a format.
În 2021, Acuna a fost cumpărat de ecuadorienii de la FC Delfin, dar a fost imediat împrumutat la Estudiantes, în Argentina. Ultimul meci în care a evoluat Matias Perez Acuna a fost în septembrie 2021, într-o partidă dintre Deportivo Maipu și Estudiantes, din Argentina.
Dumitru Cardoso - UTA Arad
UTA Arad este al 2-lea club din Liga 1 pentru care va juca Dumitru Cardoso, un fotbalist născut în Suedia dintr-un tată român și mamă braziliancă. Prima echipă din România pentru care a jucat a fpst Gaz Metan Mediaș, de unde a plecat în ianuarie 2021 la sud-coreenii de la Suwon Bleuwings.
Cardoso a mai jucat la Napoli în Serie A, are peste 100 prezenţe în Serie B, precum şi apariţii în Championship (Anglia) pentru Nottingham Forest.
Sergiu Buș - CFR Cluj
Sergiu Buș s-a transferat de la FCSB la Seongnam (Correea de Sud) în ianuarie 2021, Nu s-a adaptat prea bine în Asia, reușind un gol și o pasă decisivă în 19 meciuri, astfel că a decis să revină în România, la echipa la care s-a format.
În afară de CFR și FCSB, Buș a mai evoluat în carieră la Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Corona Brașov, ȚSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu și Levski Sofia.
Deian Sorescu - Rakow Czestochowa
La capitolul plecări de la echipele românești, transferul lui Deian Sorescu la Rakow Czestochowa, ocupanta locului 3 din Polonia, este cel mai notabil.
Dinamo a încasat 800.000 de € în schimbul lui Sorescu, gruparea din Ștefan cel Mare păstrând și un procent de 35% dintr-un eventual transfer viitor.
Alexandru Pașcanu - Ponferradina
Alexandru Pașcanu a ajuns la CFR Cluj în august 2019, de la Leicester U23, pentru 600.000 de €, însă după o jumătate de sezon, a fost împrumutat la Voluntari.
Din august 2020, fundașul central joacă la Ponferradina, în liga secundă spaniolă, unde a fost împrumutat de campioana României., care l-a cedat acum definitiv în schimbul sumei de 300.000 de €.

Toate transferurile formațiilor din Liga 1

1. CFR Cluj
  • Veniri: Cristian Neguț (26 ani / Chindia / atacant / liber de contract), Sergiu Buș (29 ani / Seongnam FC / atacant / liber de contract), Marko Dugandzic (27 ani / FC Soci / atacant / 500.000 euro)
  • Plecări: Alexandru Pașcanu (23 ani / SD Ponferradina / fundaș central / 300.000 euro), Denis Rusu (20 ani / Chindia / extremă stânga / împrumutat), Mihai Butean (25 ani / Chindia / fundaș dreapta / împrumutat), Anas Tahiri (26 de ani / Heerenveen / mijlocaș central / contract reziliat), Sebastian Mailat (24 ani / FC Botoșani / extremă stânga / contract reziliat), Karlo Letica (24 ani / portar / contract reziliat), Denis Ciobotariu (23 ani / FC Voluntari / fundaș central / împrumutat), Denis Alibec (30 ani / Kayserispor / atacant / împrumut încheiat), Daniel Paraschiv (22 ani / FC Hermannstadt / atacant / împrumutat), Emmanuel Culio (38 ani / mijlocaș central / contract reziliat)
2. FCSB
  • Veniri - niciun jucător adus
  • Plecări: Constantin Budescu (32 ani / FC Voluntari / mijlocaș ofensiv / contract reziliat)
3. FC Voluntari
  • Veniri: Constantin Budescu (32 ani / FCSB / mijlocaș ofensiv / liber de contract), Muhamed Tehe Olawale (22 ani / Parma / atacant / împrumut), Denis Ciobotariu (23 ani / CFR Cluj / fundaș central / împrumutat)
  • Plecări: Viktor Angelov (27 ani / atacant / contract reziliat), Neluț Roșu (28 ani / Concordia Chiajna / mijlocaș central / contract reziliat), Marcos Lavin (25 ani / portar / reziliere contract), Daniel Paraschiv (22 ani / CFR Cluj / atacant / împrumut încheiat)
4. FC Botoșani
  • Veniri: Mihai Roman II (29 ani / CSU Craiova / atacant / liber de contract), Sebastian Mailat (24 ani / CFR Cluj / extremă stânga / liber de contract)
  • Plecări: Richard Sila (23 ani / Chindia / extremă stânga / contract reziliat)
5. CS Universitatea Craiova
  • Veniri: niciun jucător transferat
  • Plecări: Mihai Bălașa (27 ani / Sepsi / fundaș central / 50.000 euro), Mihai Roman II (29 ani / FC Botoșani / atacant / contract reziliat), Laurențiu Popescu (24 ani / FC Brașov SR / portar / împrumutat)
6. Farul Constanța
  • Veniri: Robert Moldoveanu (22 ani / Dinamo / atacant / liber de contract), Michael Omoh (30 ani / Academica Clinceni / mijlocaș stânga / liber de contract)
  • Plecări: Aurelian Chițu (30 ani / FCU Craiova / extremă dreapta / liber de contract)
7. Rapid
  • Veniri: Mattias Kait (23 ani / Bodo/Glimt / fundaș central / liber de contract), Jakub Vojtus (28 ani / Mezokovesd / atacant / liber de contract), Marias Perez Acuna (27 ani / Delfin SC / fundaș dreapta / liber de contract), Răzvan Onea (23 ani / Poli Iași / fundaș dreapta / 100.000 euro), Alexandru Albu (28 ani / Concordia Chiajna / mijlocaș central / activare clauză cumpărare)
  • Plecări: Bogdan Barbu (29 ani / mijlocaș ofensiv / contract reziliat)
8. FC Argeș
  • Veniri: niciun jucător transferat
  • Plecări: Andrei Pițian (26 ani / Chindia Târgoviște / fundaș central / reziliere contract), Tiberiu Coman (19 ani / CS Mioveni / atacant / contract reziliat), Jimmy De Jonghe (29 ani / fundaș stânga / contract reziliat)
9. UTA Arad
  • Veniri: Nicolao Dumitru Cardoso (30 ani / Suwon Bluewings / extremă stânga / liber de contract), Philip Otele (22 ani / Kauno Zalgiris / extremă stânga / liber de contract), Easton Ongaro (23 ani / FC Edmonton / atacant / liber de contract), Karolis Laukzemis (29 ani / Kaysar Kyzylorda / atacant / liber de contract)
  • Plecări: Ioan Hora (33 ani / atacant / contract reziliat), Liviu Antal (32 ani / extremă dreapta / contract reziliat), Marius Tomozei (31 ani / Dinamo / fundaș dreapta / contract reziliat), Florin Ilie (29 ani / fundaș central / contract reziliat), Cristian Bustea (27 ani / fundaș stânga / contract reziliat)
10. Sepsi Sfântu Gheorghe
  • Veniri: Mihai Bălașa (27 ani / CSU Craiova / fundaș central / 50.000 euro), Alexandru Tudorie (25 ani / Arsenal Tula / atacant / liber de contract)
  • Plecări: Țvetelin Ciunciukov (27 ani / Gaz Metan Mediaș / atacant / împrumutat), Rajko Rep (31 ani / SK Austria Klagenfurt / mijlocaș ofensiv / contract reziliat), Nandor Tamaș (21 ani / Akademia Pușkaș / extremă stânga / împrumut încheiat)
11. Chindia Târgoviște
  • Veniri: Denis Rusu (20 ani / CFR Cluj / extremă stânga / împrumutat), Mihai Butean (25 ani / CFR Cluj / fundaș dreapta / împrumutat), Andrei Pițian (26 ani / Chindia Târgoviște / fundaș central / liber de contract), Richard Sila (23 ani / FC Botoșani / extremă stânga / liber de contract)
  • Plecări: Cristian Neguț (26 ani / CFR Cluj / atacant / împrumutat), Adrian Stoian (30 ani / extremă stânga / contract reziliat), Sergiu Suciu (31 ani / mijlocaș central / contract reziliat)
12. CS Mioveni
  • Veniri: Pawel Tomczyk (23 ani / Widzew Lodz / atacant / liber de contract), Alexandru Raicea (25 ani / FCU Craiova / mijlocaș dreapta / împrumutat), Albert Voinea (29 ani / "U" Cluj / atacant / liber de contract), Tiberiu Coman (19 ani / FC Argeș / atacant / liber de contract)
  • Plecări: niciun jucător plecat
13. Gaz Metan Mediaș
  • Veniri: Țvetelin Ciunciukov (27 ani / Sepsi / atacant / împrumutat), Florin Achim (30 ani / Academica Clinceni / fundaș dreapta / liber de contract) Reveniri după împrumuturi - Gabriel Plumbuitu (17 ani / Metaloglobus București / extremă stânga)
  • Plecări: Mihai Velisar (23 ani / Petrolul Ploiești / fundaș stânga / contract reziliat), Roberto Romeo (31 ani / "U" Cluj / fundaș dreapta / contract reziliat), Adama Sarr (30 ani / atacant / contract reziliat), Tomas Smola (32 ani / atacant / contract reziliat), Diogo Izata (25 ani / mijlocaș central / contract reziliat), Bryan Alceus (25 ani / mijlocaș central / contract reziliat), Yves Simon Pambou (26 ani / mijlocaș central / reziliere contract), Tudor Oltean (18 ani / FC Buzău / extremă stânga / împrumutat), Gabriel Plumbuitu (17 ani / SSU Poli Timișoara / extremă stânga / împrumutat)
14. FCU Craiova 1948
  • Veniri: Aurelian Chițu (30 ani / FCV Farul / extremă dreapta / liber de contract), Gabriel Enache (31 ani / Zhetysu Taldykorgan / mijlocaș dreapta / liber de contract)
  • Plecări: Alexandru Raicea (25 ani / CS Mioveni / mijlocaș dreapta / împrumutat), Hugo Vieira (33 ani / atacant / contract reziliat), Mamadou Bagayoko (32 ani / fundaș dreapta / contract reziliat), Marko Gajici (29 ani / fundaș central / contract reziliat), Pedro Machado (25 ani / fundaș central / contract reziliat), Armin Gremsl (27 ani / portar / contract reziliat)
15. Dinamo
  • Veniri: Thomas Chesneau (22 ani / Concordia Chiajna / portar / împrumutat), Igor Jovanovic (32 ani / Suduva Marijampole / fundaș central / liber de contract), Alin Buleică (30 ani / Viitorul Pandurii Tg. Jiu / mijlocaș dreapta / liber de contract), Balthazar Pierret (21 ani / US Boulogne / mijlocaș central / liber de contract), Marius Tomozei (31 ani / UTA Arad / fundaș dreapta / liber de contract), Răzvan Patriche (35 ani / Academica Clinceni / fundaș central / liber de contract)
  • Plecări: Deian Sorescu (24 ani / Rakow Czestochowa / mijlocaș dreapta / 800.000 euro), Răzvan Popa (25 ani / fundaș central / contract reziliat), Cătălin Țîră (27 ani / atacant / contract reziliat), Robert Moldoveanu (22 ani / FCV Farul Constanța / atacant / contract reziliat), Petar Gluhakovici (25 ani / fundaș dreapta / contract reziliat), Mihai Neicuțescu (23 ani / atacant / contract reziliat), Tomas Vestenicky (25 ani / atacant / contract reziliat), Andre Pinto (32 ani / fundaș central / contract reziliat), Cătălin Itu (22 de ani / CFR Cluj / mijlocaș central / împrumut încheiat)
16. Academica Clinceni
  • Veniri: Pavel Cmovs (31 ani / FK Pohronie / fundaș central / liber de contract), Mirel Bolboașă (32 ani / FC Hermannstadt / portar / liber de contract), Vladimir Gogov (24 ani / ȚSKA Sofia II / mijlocaș central / liber de contract)
  • Plecări: Florin Gardoș (33 ani / fundaș central / contract reziliat), Denis Ventura (26 ani / Gyirmot FC Gyor / mijlocaș central / contract reziliat), Răzvan Patriche (35 ani / Dinamo / fundaș central / contract reziliat), Florin Achim (30 ani / Gaz Metan Mediaș / fundaș dreapta / contract reziliat), Donatas Kazlauskas (27 ani / extremă stânga / Zalgiris Vilnius / contract reziliat), Michael Omoh (30 ani / FCV Farul / mijlocaș stânga / contract reziliat), Paul Pîrvulescu (33 ani / Concordia Chiajna / fundaș stânga / contract reziliat), Lucian Filip (31 ani / mijlocaș central / contract reziliat), Asen Ciandarov (23 ani / mijlocaș central / Septemvri Sofia / contract reziliat), Floriano Vanzo (27 ani / mijlocaș ofensiv / contract reziliat)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo