Tudor Băluță a revenit în campionatul României după o perioadă de trei ani. Fostul mijlocaș de la Brighton și Dinamo Kiev a semnat un contract valabil pe doi ani cu echipa la care s-a format. Băluță este al cincilea jucător care se întoarce în această vară sub comanda lui Hagi, după transferurile lui Vlad Morar, Alexandru Buzbuchi, Dragoș Nedelcu și Romario Benzar.

De ce a ales Tudor Băluță Farul în detrimentul FCSB-ului?

Alegerea a fost una logică, spune Băluță, chiar dacă de semnătura sa s-a interesat și FCSB. Mijlocașul nu a stat pe gânduri, însă, Hagi fiind un garant al relansării carierei. La clubul antrenat acum de Dică presiunea era prea mare și deciziile erau luate din lojă. În plus, comentariile după meciuri puteau să îl pună cu spatele la zid pe un fotbalist care are acum nevoie de încredere pentru a reveni la nivelul acum 3 ani.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu și-a ales favoritul din Superligă. El este fotbalistul care l-a fermecat
ACUM 7 ORE
"Este antrenorul care mă cunoaște cel mai bine. Știam că, după o perioadă îndelungată fără să joc, am nevoie de cineva care să mă cunoască foarte bine, să știe de ce sunt capabil, să-mi cunoască calitatea și stilul de joc. Era logic să lucrez din nou cu el. Și apoi a fost și revenirea pe radarul echipei naționale. Este un element important pentru mine. Este special să joc la echipa națională și vreau să mă implic. Sunt încă tânăr și, când va veni momentul, mă voi gândi la următorul pas. Dar acum cred că am luat decizia corectă", a spus Băluță într-un interviu acordat The Athletic.
Produs la Academia lui Hagi, Băluță nu a reușit să se impună la echipele pentru care a evoluat de la plecarea din Liga 1. Mai mult decât atât, mijlocașul a fost chinuit de mai multe accidentări pe parcursul carierei.
Semifinalist cu selecționata U21 a României la Campionatul European U21 din 2019, Băluță a adunat doar o prezență pentru prima echipă a lui Brighton, în Cupa Ligii Angliei, în timp ce la echipa U23 a echipei din Premier League, Băluță a "semnat" 12 partide.
La Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, mijlocașul român a prins doar 8 minute, în timp ce în perioada petrecută la Den Haag, Băluță a strâns doar 4 meciuri.
Romanian Liga I
Rapid, buget de 5 milioane € pentru transferuri! Giuleștenii visează la doi jucători de la FCSB
11/08/2022 LA 06:51
Romanian Liga I
Dan Petrescu, primul antrenor nevoit să respecte noul regulament FRF, după suspendarea cu Chindia
10/08/2022 LA 15:48