Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

U Cluj Napoca-Dinamo 2-0/ Dinamo foarte aproape de Liga a doua!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/05/2022 la 22:33 GMT+3

Clujul a speculat la maximum greșelile dinamoviștilor. Golul doi a fost înscris chiar în inferioritate numerică. ”Alb-roșii” au lovit de două ori transversala, în repriza a doua

Dinamo. Sursa: Sport Pictures

Credit imagine: facebook

Turul barajului de retrogradare-promovare între echipele înfrățite Dinamo și U. Cluj Napoca a fost unul extrem de disputat. Frate-frate, dar șansa de a juca în primul eșalon, le surâdea ambelor formații.
”Câinii roșii” au încasat un gol incredibil în minutul 14, după o gafă de proporții a portarului Mihai Eșanu. Dragoș Tescan și Gabriel de Moura urmăreau o minge lungă trimisă din jumătatea gazdelor. La 20 de metri de poarta celor de la Dinamo, portarul Eșanu a ieșit și l-a secerat pe Tescan. Cumva mingea a sărit la Remacle, care a marcat în poarta goală.Arbitrul Cătălin Popa l-a iertat însă pe Eșanu de cuvenitul cartonaș roșu, dându-i doar galben.
Clujul a avut șansa să facă 2-0, dar Tescan, care s-a descotorosit de un adversar, a șutat excelent din unghi, iar Eșanu a scos balonul in-extremis.
Cea mai mare ocazie a bucureștenilor, în prima repriză, a venit abia în prelungiri. Șutul lui Torje a trecut de puțin pe lângă poarta clujeană.

Ocazii mari ratate de ambele părți

În partea a doua, Dinamo a părut mai periculoasă. Matei a șutat excelent de la 20 de metri, dar balonul a lovit transversala.
Pe contră clujenii au mai avut o șansă imensă! Boiciuc a scăpat singur cu Eșanu, a încercat să-l dribleze, dar goal-keeperul a reușit să agate balonul în ultimul moment. Lucrurile s-au complicat pentru echipa lui Erik Linkar în minutul 72, când Ely Fernandes a văzut al doilea cartonaș galben după o intrare periculoasă.
Din acel moment, Dinamo a atacat cu toate resursele, a dominat disputa, iar Clujul s-a apărat pe două linii în jumătatea proprie. Irobiso a mai avut o ocazie uriașă, a juțat de la 19-20 de metri, dar portarul Gorcea a fost salvat tot de tranversală.

Clujul are șansa de a reveni în prima ligă după 7 sezoane

În minutul 83, acțiune extraordinară a lui Filip pe partea stângă., a centrat formidabil cu exterioriul, iar Boiciuc a fost omul potrivit la locul potrivit. 2-0 pentru Cluj, iar pe Cluj Arena nu se mai auzea decât galeria ”șepcilor roșii”.
După golul 2, Dinamo nu a mai contat. Și acum tremură serios, cu gândul că o să retrogradeze. Dinamo e în pericol să retrogradeze pentru prima data în istorie. De partea cealaltă, Clujul se pregătește de sărbătoare. Are șansa să revină pe prima scenă după 7 sezoane.
Pe 29 mai, în ”Ștefan cel Mare” se va juca manșa decisivă. O misiune aproape imposibilă pentru Dinamo? Altfel, după 74 de ani, ”câinii” vor trebui să trăiască cel mai greu moment din existență!
100.000 de euro e bonusul pentru promovare promis jucătorilor de la U Cluj. De partea cealaltă, suporterii dinamoviști au anunțat că au strâns 40.000 de euro
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo