ACS Poli Timișoara a devenit istorie, după ce și-a încetat activitatea. Administratorul special al clubului, Petre Mușat, a susținut că s-a ajuns în această situație din cauza lipsei resurselor financiare.
Clubul a început sezonul 2021-2022 în Cupa României, dar nu s-a putut prezenta la prezenta la meciurile cu Pobeda Star Bisnov și CS Frontiera Curtici din primele două etape ale Ligii a 3-a. Din acest motiv, clubul a fost exclus din competiție de către FederațiaRomână de Fotbal.
Romanian Liga I
Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia
25/09/2022 LA 19:09
"Dragi suporteri, ne aflăm în cel mai greu moment al clubului ACS Poli Timişoara, unul pe care am sperat din tot sufletul că îl vom putea evita atunci când mi-am preluat mandatul de administrator special în urmă cu doi ani de zile. În această vară am căutat soluţii care să ne permită desfăşurarea activităţii sportive în Liga a III-a şi am acoperit partea administrativă: am înscris echipa de fotbal în campionat, am făcut Licenţierea clubului, am jucat în Cupa României, şi am depus Planul de Reorganizare, atât noi din cadrul clubului, cât şi firma de insolvenţă.
Precum bine ştiţi, Poli Timişoara se afla în imposibilitatea de a efectua transferuri în urma unei decizii FIFA sosite la finalul anului trecut. Am solicitat la debutul acestui sezon o scutire din partea forului internaţional, pentru a putea legitima jucători şi a menţine posibilitatea continuităţii clubului, însă fără succes. Problema de fond a fost şi a rămas, de-a lungul acestei perioade, lipsa resurselor financiare, acutizată de situaţia din pandemie. Ca urmare a imposibilităţii de a ne prezenta la primele două partide ale acestui sezon de Liga a III-a, clubul a fost exclus din competiţie de către Federaţia Română de Fotbal", a anunţat Muşat printr-un comunicat de presă.

"Poli Timișoara nu moare niciodată"

În ultimii 2 ani, aproape fiecare meci a fost o luptă pentru supravieţuire. Petre Muşat a menţionat că procedura de insolvenţă a clubului continuă şi că ACS Poli Timişoara se va supune deciziei Tribunalului.
"În ceea ce priveşte viitorul administrativ al lui Poli, la finalul lunii acesteia are loc următorul termen din dosarul insolvenţei. Am făcut toate demersurile cerute până în acest punct şi ne vom supune deciziei care va fi luată de către Tribunal. Marile mele regrete sunt că nu am găsit înţelegere la cei care au creat acest proiect fotbalistic, că am dezamăgit oamenii cu care am lucrat şi că am dezamăgit suporterii deosebiţi care au stat alături de Poli atâţia şi atâţia ani de zile. Mi-aş dori ca Politehnica Timişoara să redevină o forţă care să unească toţi suporterii timişorenii, cu atât mai mult cu cât în acest an se va sărbători intrarea în anul 100 al sportului politehnist. Sper ca cei care vor oferi continuitate culorilor alb-violet, continuitate palmaresului Politehnicii, să aibă succes în această privinţă. Din păcate am mai trăit-o şi din fericire ştim: Poli nu moare niciodată".
Clubul ACS Poli Timişoara a retrogradat din Liga I la finalul sezonului 2017-2018. Anul următor a coborât încă un eşalon, ajungând în Liga a 3-a. Fără susţinere financiară, gruparea bănăţeană a intrat în insolvenţă.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Dan Petrescu, tupeu maxim după ce a scăpat ca prin minune de demitere. Anunțul făcut
23/09/2022 LA 05:30
Romanian Liga I
Dică a explicat de ce marea speranță a FCSB-ului nu mai joacă: "Cei doi sunt peste el!"
23/09/2022 LA 04:40