După scorul de tenis al campioanei CFR Cluj, 6-0 cu FC Argeș, FCSB avea nevoie capitală de victorie la Craiova pentru a rămâne în lupta la titlu.
Universitatea Craiova nu mai avea șanse la campionat, după victoria ardelenilor de sâmbătă seara, dar elevii lui Reghecampf au anunțat că luptă pentru locul 2. Înainte de meci, conducerea clubului i-a anunțat pe olteni că vor avea bonusuri de două ori mai mari decât cele obișnuite dacă vor câștiga în fața celor de la FCSB.
30.000 de suporteri olteni au făcut o atmosferă extraordinară. Pe teren însă, în prima repriză au fost puține faze periculoase. S-a jucat cu multă ambiție, s-a pus osul, s-a faultat, dar doar atât.
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
IERI LA 05:10
Un șut din interior al lui Ovidiu Popescu, blocat de craioveni, altul al lui Ianis Stoica din careu, pe lângă poartă, și cam atât.
Se aștepta mult mai mult, având în vedere că, luând în calcul doar meciurile din play-off, Universitatea Craiova și FCSB erau cele mai în formă echipe. Cele mai bune atacuri cu 17, respectiv 18 goluri marcate. De asemenea, cele mai bune apărări din Top 6, cu 5, respectiv 4 goluri primite în play-off.

Oltenii cu bările, FCSB cu golul!

Repriza a doua a fost ceva mai animată. S-a început cu o mare ocazie. Șutul lui Bairam din minutul 49 a lovit bara porții bucureștene. Apoi, în minutul 72, stadionul ”Ion Oblemenco” a izbucnit în urale. Elvir Koljic a trimis balonul cu capul în poarta echipei antrenate de Toni Petrea, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid clar.
FCSB a cerut penalty în minutul 78 la o împingere a lui Paul Papp asupra lui Iulian Cristea, dar Istvan Kovacs nu a dictat nimic..
Meciul se ducea spre un 0-0 implacabil. În minutul 86 însă, defensiva Craiovei a greșit, Risto radunovici a centrat în careu, iar Ivan Mamut marchează la prima atingere de balon! Fostul jucător al Craiovei a marcat cu călcâiul un gol care menține FCSB în lupta la titlu.
Croatul mamut a jucat sezonul trecut chiar la Universitatea Craiova, dar nu a avut deloc evoluții apreciate. În 22 de partide a marcat o singură dată!
În minutul 94, Craiova a avut șansa uriașă a egalării, dar mingea trimisă de Ivan, tot cu călcâiul, a lovit încă o dată bara!
CLASAMENT LIGA 1
1. CFR Cluj 8 5 1 2 15-5 54
2. FCSB 8 7 0 1 19-4 52
3. Univ. Craiova 7 6 0 2 17-6 45

Cu cine mai au de jucat?

CFR Cluj 54 puncte
Universitatea Craiova (acasă)
FCSB (deplasare)
FCSB 52 puncte
Voluntari (deplasarare)
CFR Cluj (acasă)
Universitatea Craiova 45 puncte
CFR Cluj (deplasare)
Farul Constanța (acasă)
Romanian Liga I
FC Barcelona "își încoardă mușchii"! Laporta, gata să ofere 200 de milioane de € pentru 3 achiziții
IERI LA 11:31
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
01/07/2022 LA 15:07