Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu FC U Craiova 1948, scor 2-0. Echipa lui Laurențiu Reghecampf leagă astfel două victorii pentru prima oară de la sfârșitul lunii octombrie în Liga 1, în timp ce echipa lui Napoli încheie o serie foarte bună de meciuri fără înfrângere, după victoriile cu FC Argeș și FC Botoșani și rezultatul de egalitate de pe terenul celor de la FCSB.
Începutul partidei a fost marcat de cele două întreruperi cauzate de galeriile celor două echipe. În minutul 5, partida a fost întreruptă de petarde, ca în minutul 9, centralul Marcel Bîrsan să trimită echipele la vestiare, după ce fanii au aruncat în teren și cu artificii.
Romanian Liga I
Reghecampf, dorit de echipe din zona arabă! Care e situația antrenorului de la Universitatea Craiova
17/05/2022 LA 18:01
Imediat după reluarea partidei, Gustavo a avut o ocazie mare de gol. Bancu i-a pasat în interiorul careului, iar brazilianul a trimis puțin pe lângă poartă. Gustavo și-a luat revanșa câteva minute mai târziu, după ce acesta a preluat centrarea lui Vătăjelu și a înscris din întoarcere, în minutul 16.
În minutul 23, Bancu a fost aproape de un autogol. Căpitanul echipei lui Laurențiu Reghecampf a încercat să respingă o centrare a lui Baeten, dar l-a pus în dificultate pe Pigliacelli. În minutul 36, FC U Craiova a cerut o lovitură de la 11 metri, după ce șutul lui Diallo a fost respins de Vătăjelu. Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue, iar Bauza a șutat din nou spre poarta lui Pigliacelli, dar tot în blocaj.
În minutul 66, Baiaram a avut o ocazie foarte mare. Andrei Ivan l-a servit pe Baiaram la marginea careului de 6 metri, dar acesta a tras din unghi puțin pe lângă lângă poartă. În minutul 75, echipa lui Reghecampf și-a majorat avantajul prin același Baiaram. Acesta a primit o pasă în fața porții de le Nistor, care l-a driblat pe portarul Popa, iar Baiaram a avut de îndeplinit o simplă formalitate.
Grație acestei victorii, Universitatea Craiova ajunge la 42 de puncte, ocupând locul 5. De partea cealaltă, echipa lui Nicolo Napoli rămâne pe locul 13, cu 26 de puncte. Etapa viitoare, Universitatea Craiova va juca în deplasare cu Academica Clinceni, în timp ce FC U Craiova 1948 va primi vizita celor de la UTA.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, supărat și după ce a câștigat un nou titlu cu CFR Cluj! "Merit mai mult respect"
16/05/2022 LA 06:20
Romanian Liga I
CFR Cluj, tun financiar după câștigarea titlului în Liga 1. Câți bani primesc ardelenii & FCSB
15/05/2022 LA 21:21