Articol scris de Valentin Popescu
Fostul selecționer al României privește cu ochi critici abordările pe care le au cele două echipe în campionat, din moment ce s-au concentrat până acum aproape exclusiv pe calificarea în grupele Conference League. Au ajuns să piardă puncte importante în Superliga, iar rezultatele negative ar putea să le afecteze considerabil la finalul sezonului.
Orice meci pierdut va conta la final în ierarhia din campionat. FCSB pare că nu și-a învățat lecția din edițiile trecute din Liga 1, când a pierdut la limită mai multe titluri deoarece a tratat cu ușurință câteva partide cu echipe slab cotate valoric. Acest lucru s-a întâmplat în ultimii cinci ani, deși FCSB nu a fost calificată în nicio grupă europeană și nu a jucat des meciuri din trei în trei zile.
Romanian Liga I
Victor Pițurcă și-a ales favorita la titlu! "Jucătorii nu sunt grozavi, dar sunt numeroși"
ACUM 7 ORE
Acum situația se complică și mai mult pentru jucătorii lui Dică, fiind calificați în Conference League. Vor avea de dus lupte grele cu West Ham, Anderlecht și Silkeborg. După aceste dueluri cu echipe puternice din campionate de tradiție, FCSB va trebuie să tina piept formațiilor din Liga 1 care vor fi dornice să obțină puncte cu o formație a lui Dică obosită după meciurile din Europa.
Aceeași situație e valabilă și pentru campioana CFR Cluj, deși grupa lui Dan Petrescu este aparent mai ușoară. Slavia Praga, Sivasspor și Balkani sunt echipele care vor încerca să se lupte cu formația din Gruia pentru unul din primele două locuri.

Victor Pițurcă, necruțător cu FCSB și CFR Cluj

Concentrându-se pe Europa, ambele formații ar putea să rateze play-off-ul, iar anul următor vor spune "Adio" performanțelor și banilor europeni. În primăvară, FCSB și CFR Cluj ar putea să se dueleze cu echipe din coada clasamentului care se luptă pentru evitarea retrogradării. Cel puțin acesta este semnalul de alarmă pe care îl trage Victor Pițurcă într-un interviu PRO Tv, după începutul slab de campionat al celor doua formații.
"Trebuie să se gândească foarte bine dacă vor reuși să se califice în play-off. Cum au început, este destul de dificil", a spus fostul selecționer.
CFR Cluj și FCSB ar putea să alerge după rezultate bune în Europa, dar în acest ritm ar putea să obțină insuccese în ambele competiții. Va fi greu să obțină puncte, este de părere fostul selecționer la României: "Va fi dificil să obținem rezultate bune contra acestor echipe."
În prezent, CFR Cluj se afla pe locul 10 în Superliga, cu 9 puncte din 6 meciuri, obținând doar două victorii în acest debut de campionat, iar FCSB se află pe 13 cu 7 puncte din 6 meciuri, înregistrând o singură victorie. Ambele formații au câte un meci mai puțin disputat față de celelalte echipe din Superliga.
Programul lui FCSB în grupele Conference League
Runda 1: 8 septembrie, 22:00: West Ham - FCSB
Runda 2: 15 septembrie, 22:00: FCSB - Anderlecht
Runda 3: 6 octombrie, 19:45: Silkeborg - FCSB
Runda 4: 13 octombrie, 22:00: FCSB - Silkeborg
Runda 5: 27 octombrie, 19:45: Anderlecht - FCSB
Runda 6: 3 noiembrie, 22:00: FCSB - West Ham
Programul CFR Cluj în grupele Conference League
Runda 1: 8 septembrie, 19:45: Ballkani - CFR Cluj
Runda 2: 15 septembrie, 19:45: CFR Cluj - Sivasspor
Runda 3: 6 octombrie, 22:00: Slavia Praga - CFR Cluj
Runda 4: 13 octombrie, 19:45: CFR Cluj - Slavia Praga
Runda 5: 27 octombrie, 22:00: Sivasspor - CFR Cluj
Runda 6: 3 noiembrie, 19:45: CFR Cluj - Ballkani
Romanian Liga I
OFICIAL | Adrian Păun s-a despărțit de CFR Cluj. Mijlocașul va evolua la Hapoel Be'er Sheva
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu, tupeu maxim după ce a scăpat ca prin minune de demitere. Anunțul făcut
23/09/2022 LA 05:30