Virgiliu Postolachi este ultimul transfer realizat de UTA Arad. Atacantul de 22 de ani a semnat azi un contract pe două sezoane cu "Bătrâna Doamnă", după ce l-a convins pe Ilie Poenaru în stagiul de pregătire de dinaintea sezonului.
Pentru a-l putea legitima pe atacantul moldovean, UTA a trebuit să achite doar o indemnizație de formare a jucătorului crescut. Conform digisport.ro, arădenii au achitat suma de 50.000 de €, bani care vor ajunge la PSG, clubul care l-a crescut pe atacant.
Romanian Liga I
Rapid, buget de 5 milioane € pentru transferuri! Giuleștenii visează la doi jucători de la FCSB
IERI LA 06:51

Postolachi a fost crescut de PSG

Postolachi a jucat la toate categoriile de juniori și tineret de la PSG și a bifat o apariție și pentru prima echipă a parizienilor, în 2019, într-un amical cu Dinamo Dresda, în care a și marcat un gol. Deși s-a antrenat o vreme alături de Ibrahimovic sau Mbappe, Postolachi nu a convins la PSG și în vara lui 2019 a fost cedat gratis la Lille.
Atacantul de 1,88 metri nu a apucat să joace la prima echipă a lui Lille, iar în 2020 a plecat gratis la Mouscron. Nici în Belgia nu a făcut față și a fost împrumutat danezilor de la Vendyssel, dar a revenit la Mouscron pentru stagiunea trecută, în care a jucat numai 6 meciuri la prima echipă, fără să marcheze vreun gol.
Aventura la UTA l-ar putea ajuta pe Postolachi să-și relanseze cariera, una care părea foarte promițătoare la un moment dat. În urmă cu câțiva ani, FRF a intrat într-un conflict cu Federația din Republica Moldova, încercând să-l determine pe fotbalist să evolueze pentru naționala României. În cele din urmă, acesta a ales să reprezinte țara vecină, pentru care a adunat 5 selecții la tineret și 3 la seniori.
La UTA, Postolachi se va bate pentru un post de titular cu Claudiu Keseru (35 de ani) și Orhan Ademi (30 de ani), ceilalți doi atacanți de careu din lotul lui Ilie Poenaru.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, primul antrenor nevoit să respecte noul regulament FRF, după suspendarea cu Chindia
10/08/2022 LA 15:48
Romanian Liga I
Suma primită de Laszlo Balint pentru a rezilia cu Universitatea Craiova. Rădoi semnează azi
09/08/2022 LA 09:11