Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Mazilu pleacă în Premier League! Gheorghe Hagi a ajuns la un acord cu englezii

Romeo Ene

Actualizat 06/07/2023 la 11:39 GMT+3

Adrian Mazilu este unul dintre tinerii jucători ai campioanei Farul care au impresionat în acest sezon, iar evoluțiile sale au atras atenția echipelor din Vest.

Adrian Mazilu (Farul Constanța)

Credit imagine: facebook

Conform Playsport, Adrian Mazilu va fi transferat de Brighton, club ce a ajuns la un acord cu Farul Constanța. Cele două formații s-au înțeles pentru această mutare, dar mai sunt de pus la punct unele detalii care au legătură cu contractul fotbalistului.
Chiar și așa, Mazilu nu va pleca din această vară în Anglia, conform sursei citate, ci va rămâne la Constanța pentru următoarele 6 luni sau pentru următorul sezon, în funcție de înțelegerea pe care o au cele două cluburi.
Brighton a terminat pe locul 6 în Premier League și va evolua în grupele Europa League. Brighton a mai făcut afaceri cu trupa lui Hagi. În 2019 l-a transferat pe Tudor Băluță pentru aproximativ 3 milioane de euro, însă mijlocașul nu a dat randament pentru englezi.
Adrian Mazilu are 17 ani și a reușit 7 goluri și un assist în 21 de partide pentru campioana României și este cotat de site-ul Transfermarkt la 1,3 milioane de euro. Nu este vehiculată vreo sumă de transfer, dar Digisport menționa zilele trecute faptul că Farul solicită 7 milioane de euro pentru acest jucător.
În cazul în care Brighton ar alege să semneze cu Mazilu, ar fi un pas înainte pentru tânărul de 17 ani, dar și un "tun" financiar pentru echipa lui Hagi. În cazul în care Mazilu va fi vândut pe suma cerută de Hagi, antrenorul Farului va avea ocazia să investească banii respectivi pentru noi jucători care să apere titlul din acest an și în stagiunea viitoare.
CITEȘTE ȘI:

Farul are o valoare mai mare a jucătorilor decât Sheriff Tiraspol

Farul va avea în față un adversar obișnuit cu fotbalul tare al Europei și asta poate fi un mare dezavantaj pentru echipa lui Gheorghe Hagi. Mai mulți jucători ai constănțenilor vor fi la primele meciuri de nivel continental, dar valoarea individual pare în favoarea lor.
Conform transfermarkt.com, Farul are o valoare totală a lotului de 21,23 milioane de euro. În schimb, întreaga echipă a moldovenilor (19 de jucători, dintre care doar 6 moldoveni) este evaluată la numai 13,33 milioane de euro. Doar doi jucători ai lui Sheriff au o cotă de piață de cel puțin un milion de euro: fundașul camerunez Gaby Kiki (1 milion de euro) și atacantul nigerian Rasheed Akanbi (1,2 milioane de euro). Farul are în lot 10 fotbaliști cotați la minim un milion de euro, cel mai valoros fiind Tudor Băluță (2,8 milioane de euro).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo