Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Mutu ar semna cu doi jucători de la rivalele din SuperLigă! "Ei sunt cei mai buni"

Dani Morar

Actualizat 16/03/2023 la 16:44 GMT+2

Adrian Mutu, antrenorul celor de la Rapid, a dezvăluit că și-ar dori să transfere un jucător de la CFR Cluj și unul de la Farul Constanța, două dintre rivalele la cucerirea titlului în SuperLiga României. Tehnicianul este impresionat de calitățile arătate de Alibec și Deac, jucători cu care ar semna fără să stea pe gânduri.

Adrian Mutu (Rapid)

Credit imagine: facebook

Adrian Mutu, tehnicianul Rapidului, a reușit să îi califice pe giuleșteni în play-off, de pe locul 5. Vișiniii și-au atins deja obiectivul, însă se vor bate pentru o clasare pe podium, în condițiile în care între ei și primul loc, ocupat de Farul Constanța, sunt doar 6 puncte.
Antrenorul a recunoscut că el și staff-ul au fost foarte atenți cu transferurile și nu au făcut mutări doar de dragul de a fi făcute. El a dezvăluit că i-ar aduce la Rapid pe Denis Alibec (Farul) și Ciprian Deac (CFR Cluj) fără să stea pe gânduri, văzându-i drept cei mai buni fotbaliști din prima ligă a României la ora actuală.
"Transferurile care au fost făcute au fost decise de trei inși: eu, Victor și Nico. În iarnă nu am găsit jucători care să ne poată ajuta imediat. Cei pe care i-am găsit erau foarte scumpi sau netransferabili. Nu am vrut să facem transferuri doar de dragul de a face. Au venit Funsho și Ongenda.
Cred că avem o echipă care e bună pentru obiectivul pe care l-am avut. Pe cine aș aduce acum la Rapid? I-aș aduce pe Deac și pe Alibec. Poate cei mai buni din Liga 1. Au experiență la echipa națională, campionate câștigate. Normal că îți dorești să faci o echipă cu jucători de excepție", a spus Adrian Mutu, într-un interviu pentru Digi Sport.

Ciprian Deac se află în top 10 cei mai buni pasatori din lume

CIES Football Observatory a alcătuit un top al jucătorilor cu cele mai multe assist-uri din fotbalul mondial, iar doi români și-au făcut loc în clasament, ocupând poziții foarte bune. Au fost luate în calcul cele mai bune 75 de campionate din lume, pe o durată de 365 de zile.
Ciprian Deac este pe locul 9, având 15 pase decisive în acest interval, dar a reușit să marcheze și 5 goluri. Mijlocașul este la egalitate cu Jota Filipe (Celtic) și Luciano Acosta (FC Cincinnati), dar este peste Neymar, Mbappe, jucătorii de la PSG având câte 14 assist-uri.
Clasarea jucătorului de la CFR Cluj este cu atât mai surprinzătoare dacă ne raportăm la vârsta acestuia. Deac a ajuns la 37 de ani, dar continuă să fie om de bază în angrenajul lui Dan Petrescu și să se antreneze ca un adevărat profesionist.
De cealaltă parte, cariera lui Denis Alibec a luat o întorsătură pozitivă sub comanda lui Gică Hagi, la Farul. Jucătorul pare că se mulează perfect în sitemul implementat de "Rege", iar experiența sa se îmbină perfect cu entuziasmul celor mai tineri.
Ajuns la constănțeni din postura de jucător liber de contract, după ce a evoluat la Kayserispor, Alibec se află pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, cu 11 reușite și 5 assist-uri. Atacantul este depășit doar de Dugandzic și Andrea Compagno, care au câte 16 goluri.
Rapid a terminat sezonul regulat al SuperLigii pe locul 5, cu 52 de puncte. Giuleștenii și-au atins astfel obictivul, iar acum au anunțat că se vor lupta pentru una dintre cele 3 trepte ale podiumului, locuri ocupate în acest moment de FCSB, CFR Cluj și Farul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo