Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex Băluță a dezvăluit de ce nu a semnat cu Universitatea Craiova! Ce l-a nemulțumit pe mijlocaș

Bianca Dumitru

Actualizat 19/06/2023 la 17:07 GMT+3

FCSB s-a reunit astăzi, jucătorii efectuând în această dimineață vizita medicală. La reunire a fost prezent și Alexandru Băluță, care a susținut ulterior o conferință de presă în care a explicat de ce a ales să semneze cu roș-albaștrii.

Alex Băluță (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB s-a reunit în această dimineață, când 21 de jucători din lot au participat la vizita medicală. Absenți au fost doar cei care participă la acțiunile echipelor naționale și Malcom Edjouma, care a lipsit motivat, din cauza unei probleme stomatologice.
Printre cei care au fost prezenți la Institutul Național de Medicină Sportivă s-a numărat și Alexandru Băluță, mijlocașul transferat în această vară, din postura de jucător liber de contract.
Ulterior, fotbalistul a fost prezentat oficial, pe rețelele de socializare, ca noul jucător al roș-albaștrilor, iar apoi a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre transfer.
Băluță a explicat de ce a ales să semneze cu FCSB, deși pe urmele sale se află și cei de la Universitatea Craiova. În plus, mijlocașul de 29 de ani a spus care este obiectivul său și ce planuri are pentru sezonul 2023/24.
Citește și:

Băluță, despre motivul pentru care a ales-o pe FCSB

"Începe un nou capitol pentru mine. Sunt hotărât și pregătit să ajut FCSB pe toate fronturile. Știu că e o provocare foarte mare pentru mine, dar asta mă motivează foarte tare. Îmi doresc din tot sufletul să luăm titlul mult dorit și să ne calificăm în grupele Conference League.
Îmi place să vorbesc pe situații reale. S-au speculat multe lucruri în presă, care nu sunt adevărate. A fost o lipsă de respect față de mine, față de ce am făcut pentru Craiova. Amintirile și emoțiile nu pot să mi le ia nimeni. Asta a fost decizia mea, pentru familia mea. Pentru mine, familia e mai presus de orice. Asta e cel mai important în momentul ăsta.
Vreau să clarific lucrurile, nu au existat oferte egale. Nu a existat niciun echilibru între oferta de aici și cea de la Craiova, nici din punct de vedere financiar, nici din punct de vedere al efortului, mai ales ținând cont că am fost căpitanul Craiovei.
Am simțit că sunt dorit mai mult aici, oamenii au fost serioși cu mine încă de la început, mi-au dat mult timp să mă gândesc foarte bine. Nu era o decizie ușoară pentru mine, dar n-au pus presiune pe mine și au depus toate eforturile pentru ca eu să aleg să vin aici.
Este o diferență foarte mare între oferte. Nu-mi place să vorbesc despre sume. Atitudinea (n.r. celor de la Universitatea Craiova) n-a fost atât de serioasă precum mă așteptam, m-am simțit puțin subestimat ca fotbalist și persoană. S-au spus multe lucruri, dar n-am fost luat în serios de către cei de acolo. Au crezut că va fi ușor.
Respect suporterii Craiova, dar pentru mine e cel mai important acum să dau tot ce am mai bun la Steaua (n.r. FCSB), să dovedesc că merit să joc și să dau cel mai bun randament. Da, nu m-am mai simțit dorit la Craiova. Am fost tot timpul într-o relație foarte bună cu patronul Craiovei. Și eu îmi doresc multe lucruri, dar până la fapte mai e mult", a declarat Alexandru Băluță.
Pentru FCSB urmează un cantonament în străinătate, în Olanda, dar până pe 27 iunie roș-albaștrii se vor pregătiri pe plan intern.
Cât rezistă echipele românești în următorul sezon al cupelor europene?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo