Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alibec și-a aflat pedeapsa după eliminarea din meciul de la Craiova! Sancțiunea primită de atacant

Bianca Dumitru

Publicat 17/05/2023 la 18:32 GMT+3

Denis Alibec a fost eliminat în prelungirile primei reprize a meciului dintre Universitatea Craiova și Farul Constanța, după un fault asupra lui Vlădoiu. Atacantul echipei lui Gică Hagi și-a aflat astăzi pedeapsa.

Denis Alibec (Farul Constanța)

Credit imagine: facebook

Farul Constanța a obținut doar o remiză în weekend, scor 1-1, în deplasarea de pe terenul Universității Craiova, contând pentru a opta etapă din play-off-ului SuperLigii.
Echipa lui Gică Hagi a jucat pentru o repriză în inferioritate numerică, după ce Denis Alibec a fost eliminat în prelungirile primei reprize, după ce l-a lovit cu cotul în cap pe Vlădoiu.
Astăzi, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat care este pedeapsa primită de atacantul de 32 de ani. Alibec a primit două etape de suspendare, dar și o amendă de 5.000 de lei.
Astfel, fotbalistul nu va putea juca în meciurile cu FCSB și CFR Cluj, ultimele ale acestui sezon al SuperLigii, partide care vor fi decisive în stabilirea campioanei României.
De asemenea, Comisia de Disciplină a mai anunțat astăzi și că Farul Constanța și Rapid au fost sancționate cu amenzi în valoare de 11.250 de lei, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la meciul din cea de-a 7-a etapă a play-off-ului.
Citește și:

CUM ȘI-A MOTIVAT DENIS ALIBEC GESTUL DIN MECIUL CU CRAIOVA

Atacantul ratase un penalty în minutul 11, dar apoi a făcut o fază superbă la golul lui Mateus și nu avea niciun motiv să fie atât de nervos încât să-l lovească pe Vlădoiu la un banal duel de la jumătatea terenului, gest pentru care a fost eliminat.
Farul a suferit enorm în partea secundă și în final a cedat, Craiova egalând prin Ivan în minutul 82, după un penalty acordat de Chivulete după consultarea VAR.
Pe lângă faptul că și-a lăsat echipa în 10 oameni și s-au pierdut două puncte, Alibec nici nu va mai juca în acest sezon, în duelurile extrem de importante cu FCSB și CFR Cluj.
La finalul partidei, Denis Alibec a oferit o explicație ciudată pentru gestul său din finalul primei reprize. Atacantul a spus că nu a vrut să-l lovească pe adversar, dar că i-a alunecat cotul din cauza transpirației.
"În primul rând îmi cer scuze suporterilor, colegilor, staff-ului. Am vrut să-l împing, să fac fault, și mi-a alunecat de la transpirație cotul în capul lui. Asta e. Am vrut să-l împing, nu să-l lovesc, după cum se vede pe reluare, e clar cartonaș roșu.
Chiar nu am cuvinte, mereu când sunt într-un moment bun dau cu piciorul... Asta e, am încredere în colegii mei și, cu siguranță, vom fi campioni. Cei de la Craiova n-au nicio vină, poate am fost mai nervos și că am ratat penalty-ul. Eu chiar nu am vrut să-l lovesc, nu a fost cu intenție", a spus Alibec.
În ultimele două etape din play-off, Farul Constanța va juca acasă cu FCSB și în deplasare cu CFR Cluj, iar FCSB se va deplasa la Ovidiu, iar apoi va primi vizita celor de la Rapid.
Cine câștigă titlul în SuperLigă în sezonul 2022/23?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo