Nicolae Dică a fost numit antrenor principal la FCSB, care s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de Toni Petrea, a cărui demisie a fost acceptată de conducerea clubului.
În vârstă de 42 de ani, fostul fotbalist al Stelei a mai fost la cârma vicecampioanei României un an și jumătate, în perioada iunie 2017 - decembrie 2018. Dică a condus echipa în 81 de partide, având un bilanț de 46 de victorii, 19 egaluri și 16 înfrângeri.
Sorin Paraschiv a comentat numirea fostului său coechipier pe banca celor de la FCSB. Actualul director sportiv de la Chindia Târgoviște a punctat că Nicolae Dică are acum mai multă experiență decât avea la primul mandat, motiv pentru care ar putea să aibă mai mult succes.
UEFA Europa Conference League
FCSB, record impresionant în Conference League! La ce au fost lideri roș-albaștrii
29/07/2022 LA 20:19
În același timp, însă, fostul fotbalist a spus că nu înțelege ce s-a întâmplat cu jucătorii de la FCSB, care deși au încheiat sezonul trecut într-o formă bună, în primele 3 partide ale stagiunii 2022/23 nu au reușit nicio victorie.
"Normal că a căpătat experiență. La echipa națională au fost meciuri dure, au fost meciuri cu echipe puternice. A avut meciuri internaționale de pregătit, care nu se compară cu meciurile din SuperLigă.
Normal că se întoarce mai puternic. În România e alt ritm, se întâmplă să intri în ritmul echipelor adverse și, ca antrenor, nu poți face nimic, decât să aștepți o execuție individuală care să facă diferența.
Un singur lucru nu am înțeles eu la FCSB. A terminat campionatul în forță sezonul trecut, a avut multe victorii consecutive, s-a bătut la campionat. În pauza de vară s-a întărit, a luat trei fundași centrali, dar a început sezonul rău. Sper ca Nicu să rezolve aceste probleme", a declarat Sorin Paraschiv, la Digi Sport.
Citește și:

CUM ARATĂ STAFF-UL TEHNIC AL CELOR DE LA FCSB

Nicolae Dică a primit "15 meciuri de libertate" de la conducere, înainte ca primul 11 și schimbările să se facă de la lojă. Probabil nu va fi vorba de așa ceva, fiind greu de crezut că antrenorul de la FCSB va avea dreptul să facă singur echipa de start, dar acesta este discursul servit presei.
În schimb, Dică a avut libertatea de a-și aduce secunzii. Astfel, el va colabora cu Viorel Tănase și George Mihai Cotiga, pe care i-a avut alături și în primul mandat la clubul roș-albastru.
Din staff-ul tehnic vor mai face parte alți oameni prezenți deja la club. Mihai Pintilii va fi și el secund, în timp ce Marius Popa va fi antrenorul cu portarii. Thomas Neubert, deși pe făraș, rămâne pentru moment să se ocupe de pregătirea fizică a fotbaliștilor.
Primul meci din noul mandat al antrenorului la FCSB este programat joi, de la ora 20:30. Returul cu FC Saburtalo Tbilisi, pe care roș-albaștrii sunt obligați să-l câștige pentru a evita eliminarea din turul 2 preliminar al Conference League, va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Romanian Liga I
Antrenorul cu care s-a sfătuit Nicolae Dică înainte a o prelua pe FCSB: "I-a zis să se ducă!"
28/07/2022 LA 09:24
Romanian Liga I
Nicolae Dică, primele imagini după revenirea la FCSB! Cum a fost prezentat oficial de club
26/07/2022 LA 17:43