Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câți bani a pus Farul în conturi după ce a devenit campioană a României. Lovitura dată de Hagi, după un sezon perfect

Maria Olteanu

Actualizat 22/05/2023 la 00:36 GMT+3

Farul este campioana României în ediția 2022-2023, după o victorie fabuloasă obținută pe teren propriu în fața celor de la FCSB. Trupa lui Hagi obține și o importantă sumă de bani după acest succes, pe lângă participarea în preliminariile Ligii Campionilor.

Farul campioana României 2023, foto: Facebook Farul

Credit imagine: facebook

Farul este noua campioană a României, după ce a reușit să revină de la 0-2 pe tabelă în partida de foc, cu FCSB. Bucureștenii au început impecabil jocul, dar și-au pierdut din ritm, iar până la pauză echipa lui Hagi a micșorat ecartul.
FCSB nu a mai contat deloc în partea a doua, toate încercările au fost oprite de zidul Aioani, în timp ce copiii lui Hagi au înflorit în atac și au marcat de două ori, suficient cât pentru a deveni campioni.
Tudor Băluță și Louis Munteanu au reaprins speranțele dobrogenilor și au pornit euforia la malul mării.
Farul a egalat și mai apoi a preluat conducerea, iar la finalul celor 90 de minute a sărbătorit titlul de campioană, încoronându-se după un sezon fabulos, în care s-a menținut în mare parte a sezonului pe primul loc.
După ce a devenit campioană a României, Farul a primit biletele pentru preliminariile Champions League, dar și o sumă importantă de bani, grație câștigării campionatului.

Cât a câștigat Farul după ce a devenit campioană a României

Farul a stat în fruntea clasamentului în majoritatea timpului, de-a lungul acestui sezon, iar la final s-a încoronat campioană a României, după o revenire incredibilă cu FCSB, care a condus cu 2-0.
Grație acestui succes, trupa lui Gică Hagi va fi recompensată de Liga Profesionistă de Fotbal cu 2,5 milioane de euro, premiul destinat campioanei României.
Pe lângă asta, Hagi va da o adevărată lovitură odată cu calificarea echipei în preliminariile celei mai importante competiții intercluburi la nivel European, Champions League, acolo de unde vor mai putea veni sume importante în viitor.
În total, Farul va primi suma de 2.640.000 de euro, iar prima tranșă de bani va fi virată către echipă în luna iulie.
Vicecampioana FCSB va fi și ea recompensată cu 2,54 milioane de euro, în timp ce ocupanta locului 3, CFR Cluj sau Universitatea Craiova, va primi 2,35 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo