Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce au scris grecii după ce Elias Charalambous a semnat cu FCSB! "Va avea un rol formal"

Dani Morar

Actualizat 30/03/2023 la 17:13 GMT+3

FCSB a anunțat oficial că Elias Charalambous este noul antrenor al echipei. Roș-albaștrii erau obligați să aducă un tehnician cu licență pentru a nu risca noi sancțiuni din partea FRF, iar presa internațională a remarcat că cipriotul va avea un rol formal, principalul om care va lucra cu echipa fiind Mihai Pintilii.

Elias Charalambous, într-un duel cu Giuseppe Rossi, în Cipru - Italia

Credit imagine: Eurosport

FCSB a anunțat în mod oficial că Elias Charalambous este noul antrenor al echipei. Cipriotul a semnat până la finalul acestui sezon, astfel că va avea la dispoziție doar 9 partide pentru a demonstra ceea ce poate și pentru a cuceri titlul alături de roș-albaștrii.
Presa din Grecia a remarcat faptul că Elias va îndeplini un rol formal, adevăratul antrenor al vicecampioanei României continuând să fie Mihai Pintilii, cel care, însă, nu deține licență PRO.
"Steaua București (n.r. - FCSB) este de ceva timp în căutarea unui antrenor principal. Soluția pare să fi fost găsită, în sfârșit, și provine din spațiul fotbalistic al Greciei. Totuși, rolul lui Charalambous va fi unul formal", au notat grecii de la Sport.gr.
Și cei de la site-ul oficial al lui PAOK au dezbătut subiectul, înainte ca anunțul să fie făcut oficial. Jurnaliștii greci știau că patronul este cel care ia deciziile la FCSB, dar nu cred că mutarea afectează vreuna dintre părți. Aceștia au notat că atât clubul, cât și fostul jucător vor avea de câștigat de pe urma acestei colaborări, care s-ar putea prelungi în cazul unor rezultate bune.
"Elias Charalambous este în fruntea listei excentricul președinte de la Steaua București (n.r. - FCSB). Ambele părți au de câștigat în această situație", au scris cei de la PAOK24.
Citește și:

Elias Charalambous debutează la FCSB împotriva lui Sepsi

"Nu va fi doar o licență pe bancă", au comunicat roș-albaștrii în urmă cu ceva timp, dar e limpede că Pintilii va fi în continuare cel care va lua deciziile, cipriotul urmând a avea o funcție formală.
Charalambous a strâns ca jucător 64 de selecții pentru Cipru și a evoluat la formații importante, dincolo de aventura la Vaslui: la PAOK și Karlsruher.
Din 2017, s-a apucat de antrenorat, fiind secund la AEK Larnaca, pentru ca apoi să le pregătească pe modestele Ethnikos Achna și Doxa Katokopias. El e liber de contract din mai anul trecut, când s-a despărțit de Doxa.
După plecarea lui Strizu și suspendarea lui Pintilii, Lucian Filip, preparatorul fizic al roș-albatrilor, a devenit cel care a comunicat cu presa din partea clubului, la conferințele de presă și flash-interviuri.
Primul meci la care Elias Charalambous va sta pe banca celor de la FCSB va fi luni, de la ora 20:30. Vicecampioana o întâlnește pe Sepsi Sfântu Ghoerghe, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii, fiind obligată să câștige pentru a ține aproape de CFR Cluj și Farul Constanța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo