Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Adrian Păun s-a despărțit de CFR Cluj. Mijlocașul va evolua la Hapoel Be'er Sheva

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/09/2022 la 20:32 GMT+3

CFR Cluj îl vinde pe Adrian Păun în Israel, la Hapoel Be'er Sheva, echipă care a eliminat Universitatea Craiova la penalty-uri în play-off-ul UEFA Europa Conference League. Ardelenii ar urma să încaseze 300.000 de euro în schimbul extremei stânga.

CFR Cluj

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
Cluburile de fotbal CFR 1907 Cluj şi Hapoel Beer-Sheva au ajuns la un acord privind transferul mijlocaşului ofensiv Adrian Păun (27 ani) la vicecampioana Israelului, a anunţat, miercuri, clubul din Gruia site-ul său oficial.
”Cluburile CFR 1907 Cluj și Hapoel Beer Sheva au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Adrian Păun în Israel! Venit la CFR Cluj încă din perioada junioratului, Adiță a bifat peste 300 de meciuri în tricoul alb-vișiniu și a devenit unul dintre cei mai iubiți jucători de la echipa noastră, reușind să marcheze de 29 de ori și să aducă în repetate rânduri zambetele pe chipurile fanilor CFR-iști! Îi mulțumim pentru întreaga munca depusă în tricoul echipei noastre și îi dorim multă baftă la noua sa echipă!”, a transmis CFR Cluj, pe Facebook.
Știre inițială
CFR Cluj se desparte de o piesă importantă și implicit de un potențial fotbalist de echipă națională. În ultima zi de mercato pentru fotbalul israelian, Hapoel Be'er Sheva s-a înțeles cu campioana României pentru transferul lui Adrian Păun, fotbalist care nu se mai afla în planurile lui Dan Petrescu în startul acestui sezon.

Păun pleacă la o participantă în cupele europene

Formația care a eliminat-o pe Universitatea Craiova din preliminariile UEFA Europa Conference League de anul acesta, la loviturile de departajare, îl achiziționează pe fotbalistul care evoluează în flancul ofensiv stâng la campioana României. În ultimele ore din fereastra de transferuri în Israel, Hapoel Be'er Sheva îl aduce pe Adrian Păun pe Toto Turner Stadium.
Conform zvonurilor, suma pe care ar trebui să o încaseze CFR Cluj ar fi în jur de 300.000 de euro, cu toate că fotbalistul născut la Drăgășani (Vâlcea) este evaluat la 1,6 milioane de euro conform Transfermarkt și ar mai fi avut perioadă contractuală cu echipa campioană până în vara anului 2024. Păun ar urma să încaseze un salariu lunar de 25.000 de euro și să joace în grupele celei de-a treia competiții europene contra celor de la Villarreal, Lech Poznan și Austria Viena.
Hapoel Be'er Sheva este în momentul de față pe locul 4 în prima ligă israeliană, cu 9 puncte obținute pe parcursul primelor 5 etape, fiind a doua ofensivă din Israel după liderul Maccabi Tel Aviv, cu 11 goluri marcate și 6 primite. Formația din Tel Aviv a încasat un singur gol și a marcat 18, având 4 puncte peste noua echipă a românului.
Citește și:

Cifrele lui Adrian Păun în acest sezon

Ajuns la 27 de ani, Adrian Păun a jucat în întreaga sa carieră doar la CFR Cluj, fiind promovat de la echipa de tineret a clubului în urmă cu 9 ani. A câștigat 5 titluri de campion (2017/18, 2018/19, 2019/20, 2020/21 și 2021/22), o Cupă a României (2015/16) și două Supercupe (2018/19, 2020/21), însă sezonul acesta nu a mai fost o opțiune atât de utilă antrenorului Dan Petrescu, dacă e să ne luăm după cifre.
A acumulat un total de 614 minute în cele 16 partide în care a fost folosit, adică o medie de doar 38 de minute per meci. A izbutit un gol, chiar în finala Supercupei câștigate de clujeni, și o pasă decisivă în cele 5 meciuri de campionat pe care le-a jucat. Per total, în tricoul "feroviarilor", Păun a bifat 307 prezențe în care a marcat 29 de goluri și 31 de pase decisive.
Astfel, nefiind o opțiune serioasă în cadrul lotului, Păun a decis să părăsească echipa și să-și înceapă aventura în afara țării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo