Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Claudiu Keșeru, avertisment pentru tinerii fotbaliști: "Mare grijă, că nu se știe cât durează"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/01/2023 la 16:54 GMT+2

Având o vastă experiență în spate, atât la nivelul fotbalului românesc, cât și la cel internațional, Claudiu Keșeru își dorește să fie un exemplu pentru tinerii jucători și încearcă să le explice că seriozitatea și modestia fac casă bună cu fotbalul. Atacantul și-a anunțat obiectivul finalului de carieră, iar când va reuși să-l atingă, va decide să se retragă.

Claudiu Keșeru la UTA, sursa: facebook Claudiu Keșeru

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
Legitimat la UTA Arad, Claudiu Keșeru se află în ultima parte a carierei sale de fotbalist profesionist, anunțând care este obiectivul pe care și-l mai dorește să-l îndeplinească pentru a se decide să-și încheie socotelile cu fotbalul.
A reprezentat naționala României în 47 de rânduri, a marcat 13 goluri și vrea să rămână în amintirea viitoarelor generații nu doar cu cifrele carierei sale, ci și cu exemplul de mentalitate, pentru că admite că a făcut anumite greșeli pe care încercă să-i învețe pe cei mai tineri să nu le repete.

Sfaturile lui Claudiu Keșeru pentru tinerii fotbaliști

Într-un interviu acordat pentru Digisport, Claudiu Keșeru a vorbit direct din Antalya, acolo unde se află în cantonamentul echipei sale, despre mai multe momente care și-au pus amprenta pe cariera și caracterul său.
Una dintre marile sale greșeli pe care le-a comis este faptul că la începutul carierei, când evolua în Franța, și-a cumpărat o mașină de lux, în loc să investească banii cu cap într-un alt domeniu, însă după acel episod și-a învățat lecția. Acum, la 36 de ani, vrea să fie un exemplu pentru coechiperii săi care se află în primii ani la seniori și să îi facă să înțeleagă cum trebuie tratat fotbalul.
"Tinerii sunt tratați total opus față de ce mi s-a întâmplat mie la 20 de ani. Eu am cărat genți, eu am spălat ghete, mi-am luat palme peste cap. Așa erau vremurile, am prins acele vremuri în fotbal.
Cu tinerii sunt mai exigent uneori, dar verbal, cât să-i trezesc. Greșeala tehnică nu m-a deranjat niciodată, dar dacă văd un coleg care nu e conectat, nu e concentrat, aia mă deranjează și îi zic: 'ai 20 de ani, iar dacă eu pot să mă trezesc dimineața, fiind obosit și uneori târându-mă până la terenul de antrenament, să știu că eu pot să mă concentrez, să fiu cum trebuie, atunci asta aștept și de la voi.
În momentul în care câștigă primii bani trebuie să se gândească să facă altceva cu ei. Să se gândească la cum să aibă apartamentul lor, la cum să facă o investiție sigură, la cum să-și pună banii deoparte. Că nu se știe cât durează.
Eu, cu primii bani din fotbal am făcut cea mai mare prostie! Mi-am cumpărat mașină. Am luat-o în rate. Dar era ok, la momentul respectiv câștigam 12.000 de euro la Nantes și am luat-o cu o rată de 2.700 de euro. Era ok. Mașina costa 67 de mii.
Plecasem să iau altă mașină, asta e o poveste foarte interesantă... era un ML din acela mare, pătrățos și când am fost acolo, l-am văzut pe acela pătrățos și când am coborât l-am văzut pe cel nou.
Ieșit atunci, proaspăt, tot ce trebuia și peste trei ore am venit cu actele. Am fugit până acasă ca să iau actele și m-am întors. Prostie tipică, tipică. Dar de atunci mi-am învățat lecția, o singură dată", a declarat atacantul de 36 de ani.
Citește și:

Claudiu Keșeru și-a impresionat colegii de la UTA cu modestia sa

În același interviu, internaționalul român a povestit un episod recent al carierei sale, de când a semnat cu UTA Arad, în vara anului trecut. Acesta a semnat cu arădenii din postura de jucător liber de contract, după ce a avut o nouă experiență la FCSB, însă deși avea statutul de "vedetă", având în vedere cariera sa și cluburile pentru care a jucat, colegii din vestiar au rămas surprinși să-l vadă pe atacant cu un telefon cu ecranul spart.
"Credeți că n-au fost glume când am venit iPhone-ul meu 10 când am venit la UTA, stăteau și se uitau ... Bine, primele două luni nu avea nimeni curaj să spună nimic, dar după aia au văzut că sunt ok, am intrat la glume cu ei, ‘ah, cu Iphone 10 te prezinți, cu ecranul spart’, și am zis, 'eu nu-mi arunc banii pe un telefon'.
Nu mă deranjează, nu sunt obsedat de branduri", a mai povesit Claudiu Keșeru.
Fotbalistul și-a anunțat și momentul când își va agăța ghetele în cui, însă leagă acest lucru de atingerea unei borne impresionante pentru orice fotbalist român, pentru că speră să își încheie cariera cu 300 de goluri marcate.
"După calculul meu, sunt 287 de goluri. Am zis că, dacă ajung la 300, pun ghetele în cui. Sper să pot ajunge. Le am eu în cap. Văd multe statistici și văd unde sunt greșite.
Și atunci, da, îmi doresc, pentru că e un număr care pe mine mă flatează. Nu am crezut, când am început, că voi putea ajunge la o astfel de cifră. E ceva ce mă face să trag și mai mult", a concluzionat Keșeru.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo