Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Condiția pusă de Marius Șumudică pentru a semna cu Rapid! "Cu el nu voi putea lucra niciodată"

Dani Morar

Actualizat 07/07/2023 la 14:55 GMT+3

Rapid va rămâne fără antrenor în aceste zile, după ce Adrian Mutu a primit acceptul clubului să semneze cu Neftchi Baku, pe un salariu de 650.000 de euro pe sezon. Marius Șumudicăa pus o condiție clară pentru a semna cu gruparea giuleșteană, dar pe listă se află și alți tehnicieni.

Marius Șumudică

Credit imagine: Getty Images

Adrian Mutu va pleca de la Rapid și va semna cu Neftchi Baku, pentru un salariu de 4 ori mai mare. Giuleștenii îi caută deja înlocuitor, iar Cristi Chivu și Daniel Isăilă au fost primele nume vehiculate.
Mulți suporteri îl vor înapoi pe Marius Șumudică, cel care recent s-a despărțit de arabii de la Al Raed. Antrenorul a pus o condiție pentru a se întoarce, în luna mai a acestui an, declarând că nu ar putea lucra niciodată cu Daniel Niculae.
"Săpunaru e copilul meu. Dar cu Daniel Niculae nu. Eu cu Daniel Niculae nu voi putea lucra niciodată.
Nu ne-am „curentat” niciodată. Este decizia mea: nu vreau să lucrez cu Daniel Niculae. Eu dacă aș ajunge la Rapid vreodată aș lucra numai cu Dani Coman, dar acolo există un conducător, un investitor, care se numește Dan Șucu și care are o relație foarte bună cu Daniel Niculae. Eu îl respect pe Daniel Niculae, n-am nimic cu el, l-am avut coleg când eram și eu jucător, apoi l-am și antrenat, n-am niciun fel de problemă, dar nu mă văd lucrând cu el. Nu mă văd.
Da, nu suntem compatibil. Eu dacă aș veni, de exemplu, să mă bat pentru campionat la Rapid peste 5 ani de zile, una din condiții ar fi să vin cu Dani Coman președinte. Asta e condiția pe care aș pune-o.
Depinde și de circumstanțe, depinde ce se întâmplă, depinde unde voi fi, dacă sunt liber la momentul respectiv.
(n.r. Dan Șucu) Este un om care plătește salariile la zi, este un om care a făcut pentru Rapid cele mai bune condiții de pregătire cum nu au fost niciodată, Rapid zboară numai cu avionul în toate deplasările, dă banii la zi, prime... Ce să îți dorești mai mult? Păi în momentul de față nu există nicăieri condiții ca la Rapid și la Craiova. Rapidul nu întârzie o zi cu banii. O zi! Și asta e... jos pălăria pentru el! Bravo lui, bravo domnului Șucu! Și să dea Dumnezeu să rămână cât mai mult la Rapid și să îl prind și eu odată", spunea Marius Șumudică, pentru GSP.
Citește și:

Plecarea lui Adi Mutu a fost confirmată de conducerea Rapidului

De altfel, conducerea Rapidului a dat de înțeles că Mutu are șanse mari să plece de la echipă în zilele următoare. Victor Angelescu, unul dintre acționarii giuleștenilor, a subliniat că antrenorul are o clauză de reziliere de aproximativ 200.000 de €, iar dacă această va fi plătită și Mutu vrea să plece, clubul nu poate face nimic.
"Adrian Mutu are contract și o clauză de reziliere. Dacă vreun club îl vrea, achită clauza și se înțelege cu el, poate să plece. Când am vorbit cu Adi, nici eu, nici domnul Șucu nu am avut discuții pe acest subiect. Poate o fi avut Nico. Trebuie să fim informați, să ne contacteze clubul. E o clauză în oglindă, de aproape 200.000 de euro. Dacă se achită clauza, trebuie să găsim o soluție. Suntem pregătiți tot timpul.
E normal să ai mereu o soluție de avarie. Nu am vorbit cu nimeni deocamdată. În cazul în care se va activa clauza, vom căuta sigur. Data trecută, cu oferta de la naționala Nigeriei, nu a fost adevărat. Acum, e pe lista respectivă, sunt șanse mai mari să plece", a spus Angelescu la Digi Sport.
Plecarea lui Mutu ar bulversa destul de mult apele în Giulești, deoarece mai este doar o săptămână și jumătate până la primul meci al sezonului. Conducerea cu siguranță va găsi soluții de înlocuire, dar noul antrenor va avea foarte puțin timp la dispoziție să cunoască lotul și să-și impună filosofia. Rapid nu-și permite să rateze debutul de sezonului viitor, unul în carte își propune mai mult decât în precedentul, adică măcar o calificare în cupele europene.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo