Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a reușit Hagi să o ducă pe Farul pe locul 1 în SuperLigă! Ce a spus despre transferurile lui Mazilu și Borza

Bianca Dumitru

Publicat 11/05/2023 la 12:29 GMT+3

Farul Constanța este lider în clasamentul din play-off-ul SuperLigii, cu 3 etape înainte de finalul sezonului. Gică Hagi a vorbit înainte de meciul cu Universitatea Craiova despre lupta pentru titlu și despre posibilitatea de a-i transfera în vară pe Adrian Mazilu și Andrei Borza.

Gică Hagi (Farul)

Credit imagine: facebook

Farul Constanța este principala favorită la titlu în SuperLigă, fiind liderul clasamentului din play-off, cu un avans de 3, respectiv 7 puncte în fața celor de la FCSB și CFR Cluj, care completează podiumul.
Înaintea deplasării la Craiova, pentru meciul din a opta etapă a play-off-ului, Gică Hagi a oferit un interviu amplu în care a vorbit, printre altele, despre lupta pentru titlul de campioană a României.
Antrenorul celor de la Farul a explicat cum a reușit să ajungă să se lupte pentru trofeu în acest sezon și s-a arătat încrezător față de ceea ce a construit la echipă.
Hagi a spus că unul dintre obiectivele sale pentru viitorul apropiat este calificarea în grupele Champions League, fiind conștient că jucătorii săi vor avea mult de muncă pentru a-l îndeplini.
"Finalul de campionat va fi cum a fost tot play-off-ul. Meciuri foarte grele, cu echipe foarte bune. E clar că trebuie să ne depășim, să jucăm un fotbal perfect. Să fim buni peste tot, atac sau apărare!
Diferența se face în detalii. În pregătirea meciului, sunt mici detalii care se schimbă de la meci la meci. Cei care suntem în play-off ne cunoaștem foarte bine unii pe alții, deci doar detaliile fac diferența. Inspirația de moment a jucătorilor poate schimba ceva. Evident că echipa trebuie să joace bine, însă diferența o pot face jucătorii, individual vorbind.
Am făcut un grup foarte bun în vară. Atunci încerci să creezi colectivul, chiar dacă în iarnă mai pot apărea mici schimbări. Totul a stat în planificarea din mai, de anul trecut. Am plănuit cel mai mare obiectiv, am creionat lotul. E multă muncă și asta mă va aștepta și luna aceasta, nu doar pentru actualul sezon, ci și pentru ce pregătim pentru sezonul viitor.
La noi există mereu presiune, pentru că vrem să fim cei mai buni. Am impus presiunea asta în vestiar, eu am adus această presiune pentru a fi mai buni. Să ajungem să avem o mentalitate de campioni. Și cred că suntem pe drumul bun.
Dacă faci o muncă bine planificată, bineînțeles că poți ajunge în grupele Champions League. Să nu credeți că Farul omite asta! E un vis al nostru să fim acolo. Ne gândim, avem o strategie. Vom vedea. E greu, aproape imposibil, dar nouă ne plac obiectivele mari, aceste obiective îți dau adrenalină și te fac să te depășești", a declarat Gică Hagi, potrivit GSP.
Citește și:

Hagi, despre transferurile lui Mazilu și Borza

Fostul mare fotbalist român a vorbit și despre cei doi tineri fotbaliști din lotul său, Adrian Mazilu și Andrei Borza, care au atras privirile mai multor cluburi importante din Europa.
Gică Hagi a spus că nu ar refuza o ofertă bună primită pentru vreunul dintre ei, fiind de acord să-i lase să plece dacă ajung la un nivel potrivit pentru a face pasul spre o altă echipă.
"Momentul potrivit pentru transferul unui jucător este când excelează. Când vedem că excelează și a ajuns la un nivel la care are nevoie de pasul următor, noi îi dăm drumul. Trebuie să devină mai bun. Să meargă la o echipă mai bună, că e din țară sau străinătate. E clar că mereu îi lăsăm să meargă în altă parte.
Da, amândoi (n.r. Mazilu și Borza) sunt de vânzare. Sunt mulți care vorbesc despre ei. Vom vedea. Amândoi au făcut un salt imens. Cam cum am făcut și eu atunci când am debutat. Și eu am debutat la Farul la 17 ani. Și eu am meciurile lor, am excelat și m-au luat cei din București, cei mai buni. Probabil și la ei va veni ceva vara asta, vom sta și vom analiza", a adăugat antrenorul constănțenilor.
Pentru Farul urmează, sâmbătă, de la ora 21:30, duelul din deplasare cu Universitatea Craiova. În ultimele două etape ale play-off-ului, echipa lui Hagi va primi vizita celor de la FCSB și se va deplasa la Cluj, pentru meciul cu CFR.
Cine câștigă titlul în SuperLigă în sezonul 2022/23?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo