Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu "tună și fulgeră": "Nu-s prost! Eu și Hagi am făcut ceva pentru fotbalul românesc!"

Irina Aldea

Actualizat 18/02/2023 la 17:28 GMT+2

Dan Petrescu a oferit o conferință de presă cel puțin interesantă, înaintea meciului dintre CFR Cluj și FC Argeș, în care a vorbit despre situația fotbalului românesc, după ce echipa sa a pierdut cu scorul de 0-1 partida din UEFA Conference League cu Lazio.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Dan Petrescu a fost mai mult decât nervos când a explicat diferența majoră dintre echipele românești și cele din vestul Europei, care se bat pentru glorie în toate competițiile majore. Ajuns la 56 de ani, antrenorul CFR-ului a adus în discuție faimoasă declarație a lui Gică Hagi din 1998, atunci când "Regele" spunea că naționala României se va chinui să mai ajungă la un Campionat Mondial în următoarele decenii.
Dan Petrescu spune că situația fotbalului românesc e mult mai rea decât anunța Hagi, iar că naționala României se va chinui în continuare și pentru mult mai mult timp: "Ca la echipa naţională, cum am anunţat cu Hagi că nu ne calificăm 20 de ani la Mondiale, trebuia să spunem 40 de ani. Fotbalul românesc nu e bine. Nu sunt bani. Noi luăm jucători liberi din Israel şi Arabia Saudită. Trebuie să fim realişti", a început Petrescu prin a spune.
CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu, discurs dur înaintea meciului CFR Cluj – FC Argeș

"Hagi vorbeşte la fel şi toată lumea îl atacă. Credeţi că dacă vine Guardiola mâine în România, ce o să facă. Cere 10 jucători, că nu e magician să joace. El l-a cumpărat pe Haaland să câştige Champions League. Nu mai sunt jucătorii care au fost la Cluj, Culio jucase la Galatasaray, Djokovic în Italia, Vinicius a jucat în Europa League, Hoban lua titlu în Israel. V-am zis de unde au venit jucătorii acum.
Nu sunt prost, am făcut şi eu ceva pentru fotbalul românesc, şi Hagi a făcut, dar nu ne crede nimeni. Băgaţi bani în fotbal. Că am ajuns în primăvara europeană e un miracol. Am mai bătut pe Lazio, dar Immobile nu a jucat atunci. Înainte erau jucători de nivel. Fără 50, 60 de miliaone buget nu avem şanse să ne batem în Europa", a mai transmis Dan Petrescu, la conferința de presă premergătoare meciului CFR Cluj – FC Argeș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo