Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Denis Alibec, record impresionant după titlul cucerit cu Farul! A intrat în istoria fotbalului din România

Bianca Dumitru

Actualizat 22/05/2023 la 08:07 GMT+3

Farul Constanța este noua campioană a României, adjudecându-și titlul după ce a învins-o pe FCSB, scor 3-2, în meciul contând pentru penultima etapă a play-off-ului. Prin acest trofeu cucerit, Denis Alibec a intrat în istoria fotbalului din România, fiind primul fotbalist care a reușit o performanță impresionantă.

Denis Alibec

Credit imagine: facebook

Farul Constanța și-a adjudecat aseară, pe teren propriu, titlul de campioană a României, după ce a câștigat dramatic meciul cu FCSB, scor 3-2, din penultima etapă a play-off-ului.
Deși a fost condusă cu 0-2, echipa lui Gică Hagi a reușit să revină și să obțină a 17-a victorie a sezonului în fața propriilor suporteri, unde a pierdut în acest sezon un singur meci.
Denis Alibec, marele absent al derby-ului de aseară, din cauza unei suspendări, a urmărit partida de pe marginea terenului. După titlul cucerit alături de Farul, atacantul care a renăscut în acest sezon sub comanda lui Hagi a intrat în istoria fotbalului din România.
Alibec a ajuns la 3 astfel de trofee adjudecate de-a lungul carierei, fiind primul fotbalist care reușește să devină campion al României cu 3 echipe din provincie.
Fotbalistul de 32 de ani, care a reușit 14 goluri și 8 pase decisive în acest sezon al SuperLigii, a mai cucerit titlul alături de Marius Șumudică la Astra, în sezonul 2015/16, și alături de Dan Petrescu, la CFR Cluj, în stagiunea precedentă.
Denis Alibec mai are în palmares o Cupă și două Supercupe ale României cu Astra, dar și trofee cucerite în 2011, în timpul petrecut în tricoul celor de la Inter.
Citește și:

DENIS ALIBEC, SPUMOS DUPĂ CE A DEVENIT CAMPION CU FARUL

La finalul partidei cu FCSB, în timp ce se bucura pe gazon alături de coechipieri și de suporteri, Denis Alibec a făcut și câteva declarații.
Atacantul, care a fost văzut cu lacrimi în ochi după ce Farul a înscris golul 3, a spus că e cel mai frumos titlu pe care l-a obținut de-a lungul carierei și a spus că vrea să rămână în continuare sub comanda lui Gică Hagi.
"Rău de tot, rău de tot (n.r. cum a trăit meciul)! Am zis că-i întoarcem, la 0-2. Am spus în vestiar că-i întoarcem. Am zis că suntem prea buni, prea tineri, prea talentați. Ei au dat două goluri din noroc, meritam victoria.
E cel mai frumos titlu. Pentru că e acasă și pentru domnul Hagi. Dacă aveam 10 ca Hagi în România, eram departe. Vreau să rămân la Farul! Să vedem dacă rămân, să vedem dacă mă vinde", a spus Denis Alibec, cu zâmbetul pe buze, după ce echipa sa a devenit campioană a României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo