Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică, după eșecul de la Cluj: "Nici în Liga 3 nu am văzut așa greșeli individuale! De neînțeles"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 31/10/2022 la 23:32 GMT+2

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul 2-1 în fața celor de la FCSB într-o partidă contând pentru etapa a 16-a din SuperLiga. Nicolae Dică, tehnicianul roș-albaștrilor, s-a arătat dezamăgit de evoluția elevilor săi, neînțelegând greșelile individuale făcute de aceștia, despre care spune că nu le-a văzut nici măcar în liga a treia.

Nicolae Dică

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB a căutat cea de-a cincea victorie consecutivă în deplasarea de la Cluj, de pe terenul Universității, echipă aflată pe loc retrogradabil înaintea duelului direct. Vizitatorii au fost însă doar o umbră a echipei care câștigase ultimele patru meciuri la rând din SuperLiga, făcând greșeli mari în special în compartimentul defensiv.
Trupa lui Eugen Neagoe, împinsă de la spate de fani, a marcat de două ori până la pauză, prin Thiam și Filip, irosind alte câteva ocazii importante de gol.
Gazdele au rămas în inferioritate numerică înainte de ultima jumătate de oră a întâlnirii, după eliminarea lui Romario Pires. FCSB, cu om în plus, a forțat egalarea, dar elevii lui Dică nu au reușit să scoată nimic din deplasarea din Ardeal. Golul lui Cordea, din finalul meciului, a fost precum o palidă consolare, la capătul unei partide în care bucureștenii au contat prea puțin în joc.
Nicolae Dică a analizat la finalul meciului, la zona de flash interviu, prestația fotbaliștilor săi, arătându-se nemulțumit de modul în care au tratat aceștia duelul, dar și de numeroasele greșeli făcute, pe care nu și le explică.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?
CITEȘTE ȘI:

Dică, uimit de greșelile făcute de FCSB: "Nici la liga a treia nu am văzut așa ceva"

Nicolae Dică s-a arătat surprins de erorile făcute de elevii săi, recunoscând că nici în eșaloanele inferioare nu a mai întâlnit asemenea greșeli.
"Am făcut o partidă foarte slabă, mai ales în prima repriză. În partea a doua am jucat cu om în plus, dar nu am reușit să egalăm, să punem mai multă presiune.
Facem niște greșeli... Nu am văzut nici la Liga 3 asemenea greșeli, că am antrenat și la Liga 3. E de neînțeles, n-am văzut niciodată atâtea greșeli individuale.
Veneam după jocuri bune, era important să câștigăm, dar nu ne-am prezentat cum trebuie.
Rar mi-a fost dat să văd asemenea greșeli, mai ales la Liga 1. Ce să fac? Sunt jucători de 27 de ani, de 30 de ani, îi învăț să facă o preluare, să dea o pasă cu latul, să anticipeze o minge de la 70 de metri?", a declarat Nicolae Dică, la finalul meciului de la Cluj, la DigiSport.
Întrebat dacă poate pune eșecul pe seama unui blocaj mental, Dică a dat un răspuns categoric.
"Ce blocaj mental? Veneam după patru victorii, după un meci bun în Europa. Cu o victorie urcam iar în zona de play-off, ce blocaj mental? Trebuiau să joace cu atitudine și curaj, pentru că eu asta le cer", a adăugat acesta.
În urma acestui rezultat, FCSB coboară în zona locurilor de play-out, pe poziția a șaptea, cu 20 de puncte.
Pentru bucureșteni urmează acum ultima reprezentație din cupele europene joi, 3 noiembrie, de la ora 22:00, pe teren propriu, cu cei de la West Ham. Apoi, pentru băieții lui Nicolae Dică va avea loc derby-ul din SuperLiga cu Rapid, duminică, pe Arena Națională, de la ora 21:00.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo