Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drumul spre Super Liga! Povestea jucătorului care și-a propus să devină star în România

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/09/2022 la 12:24 GMT+3

Brandao Diau este jucătorul care și-a propus să călătorească în jurul lumii doar din plăcerea de a juca fotbal. Acesta și-a inspirat urmăritorii din mediul online, care îi apreciază dăruirea de pe teren.

Brandon Diau

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Brandon Diau (Brandao), un nume care nu spune multe, dar care a inspirat mulți oameni în mediul online. Jucătorul are peste 120.000 de urmăritori pe Instagram și trăiește o adevărată poveste de film în viața reală.
"Provocarea semnării unui contract de fotbalist profesionist a început. Sunt un jucător germano-congolez de 1,98 metri, joc pe postul de atacant central și ador să înscriu goluri. Mi s-a spus întotdeauna că nu sunt destul de bun, așa că o să dau tot ce pot pentru a demonstra că orice om își poate trăi visul. Care este motivația mea? Credința în Dumnezeu mă face să cred că totul este posibil. Sunt un copil al lui Dumnezeu și aceasta este călătoria mea", sunt rândurile prin care se descrie jucătorul.
Brandao este un jucător cel puțin atipic. Încearcă să își croiască un drum prin ambiție și dăruință. Recent, acesta a postat un video unde le spune urmăritorilor că și-a fixat un obiectiv clar: să ajungă în Super Liga României în mai puțin de 365 de zile.
Congolezul are 28 de ani și călătorește în jurul lumii, fiind propriul său agent și făcându-și reclamă atunci când se întâlnește cu oficialii anumitor cluburi. Are
și face video-uri care îi rezumă călătoria spre un contract în fotbalul profesionist.
Citește și:

Brandao a evoluat la Pandurii o scurtă perioadă și visează să joace în prima ligă

Chiar dacă nu este cunoscut în țara noastră, Brandao a semnat primul contract de fotbalist profesionist cu Pandurii Târgu Jiu, în 2020. Jucătorul a filmat pentru canalul său tot ce s-a întâmplat de-a lungul drumului său și toate greutățile pe care le-a întâmpinat. Acesta și-a impresionat urmăritorii prin pozitivitatea și spiritul de luptă de care dă dovadă atunci când lucrurile nu merg așa cum își dorește.
Brandao a început de jos, din ligile inferioare ale Angliei și s-a mândrit enorm după ce Pandurii i-a oferit un contract pe masă
"Am riscat totul atunci când am călătorit în România să îmi îndeplinesc visul. Am dat probe la un club și aștept un răspuns. Nu am fost atât de emoționat niciodată în viața mea" spunea Brandao după ce a dat probe la Pandurii.
Colaborarea dintre cele două părți nu a durat foarte mult, iar Brandao s-a ambiționat să devină un jucător mai bun și și-a impus să revină în România în mai puțin de un an pentru a juca și la nivel de primă ligă.
"După ce am dat tot ce aveam mai bun și am primit refuz după refuz, cred că timpul meu în România a luat sfârșit deocamdată. O să îmi urmez visul și o să mă întorc să joc pentru o echipă din prima ligă. Până atunci, vreau să îți mulțumesc României pentru că mi-ai îndeplinit visul. Mulțumesc și la revedere" a fost mesajul lui Brandao după despărțirea de gorjeni.
Brandao are o poveste de viață inspirațională. Chiar dacă nu va ajunge să joace la un nivel înalt, drumul său poate încuraja mulți tineri să se apuce să facă ceva pentru visul pe care îl au și să învețe să nu renunțe niciodată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo