Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Duckadam, propunere surpriză pentru banca celor de la FCSB: "Eu am mai făcut lobby pentru el"

Nicu Savin

Actualizat 01/11/2022 la 12:37 GMT+2

FCSB este în căutarea unui nou antrenor, după ce Nicolae Dică și-a dat demisia în această dimineață. Helmuth Duckandam consideră că varianta unui antrenor străin ar trebui luată în calcul, iar fostul mare portar l-a propus pe Walter Zenga.

Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei

Credit imagine: Eurosport

FCSB a avut rezultate sub așteptări în prima parte a acestui sezon, iar unul dintre motive este instabilitatea de pe banca tehnică. Toni Petrea a plecat după numai două etape de campionat, fiind înlocuit cu Nicolae Dică. Acesta a rezistat 23 de meciuri și în această dimineață și-a dat demisia, cedând presiunii puse din partea conducerii după eșecul de pe terenul lui U Cluj.
Cel mai probabil, Mihai Pintilii va sta pe banca echipei în meciul cu West Ham de joi, dar până la meciul cu Rapid din week-end-ul următor e de așteptat să fie numit un nou tehnician. Prima variantă ar fi Ilie Poenaru, care și-a reziliat de comun acord contractul cu UTA. Acesta ar avea însă o ofertă mai avantajoasă de la U Craiova 1948, astfel că are nevoie de timp de gândire.
Partida cu West Ham de peste două zile va fi doar una de palmares, FCSB fiind deja out din Conference League, astfel că șefii clubului au răgazul să se mai gândească în privința noului manager. Helmuth Duckadam a analizat situația de moment de la FCSB și i-a sfătuit pe oficiali să aducă un antrenor străin.

Duckadam face lobby pentru Zenga la FCSB

Fostul mare portar e de părere că în fotbalul românesc se perindă mereu aceiași antrenori, fără ca alții să beneficieze de șanse. Duckadam l-a numit pe Walter Zenga ca potențial înlocuitor pentru Dică, argumentând că italianul a făcut performanță în primul său mandat la echipă.
"Noi avem 22 de antrenori care se plimbă. Nu ești bun la UTA, ești bun la FCSB? Nu înțeleg. Aș fi curios câți antrenori din România au Licența Pro și nu au antrenat nici la Divizia B. Mihai Teja e un băiat extraordinar, dar a fost la toate echipele din Liga 1. Se învârt antrenorii între ei. Iar alții nu au această șansă. Patronii ar trebui să le dea șansă acestor antrenori (n.r. cu Licența Pro)?
Eu cred că da (n.r. dacă e plauzibilă varianta unui antrenor străin). Eu am mai făcut lobby pentru Walter Zenga. O fac încă o dată. Sunt antrenori străini care au avut rezultate la FCSB, unul dintre ei a fost și Zenga", a spus Duckadam la Pro Arena.
Walter Zenga nu a mai antrenat de doi ani, ultima sa echipă fiind Cagliari, unde a petrecut doar 5 luni. Italianul a antrenat la FCSB în sezonul 2004-2005, când a ajuns cu echipa până în optimile Cupei UEFA, după ce a trecut de Valencia în 16-imi. În România, Zenga a mai antrenat-o și pe Dinamo, între august și noiembrie 2007.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo