Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E gata! FCSB caută înlocuitor pentru Dică după dezastrul de la Silkeborg

Ion Alexandru

Publicat 08/10/2022 la 09:40 GMT+3

0-5 la Silkeborg a fost cea mai după înfrângere europeană în ultimii 11 ani pentru FCSB. Decizia de a lăsa acasă 7 dintre cei mai buni fotbaliști a fost criticată de Dică, iar conducerea clubului este decisă să-l dea afară dacă nu câștigă duminică la Ploiești. Și Dică ar vrea să plece!

Nicolae Dică

Credit imagine: Eurosport

FCSB este într-o situație foarte grea atât în Superliga din România, cât și în Conference League. Planul de a-i lăsa acasă pe Coman, Cordea, Compagno, Olaru, Edjouma și Tamm a fost conceput de conducerea clubului, dar Dică a susținut că decizia de a menaja șase titulari în partida cu Silkeborg a fost a lui. Antrenorul care a readus pe FCSB în grupele europene spus în conferința de presă de după dezastrul din Danemarca: „Spre final mă gândeam că ar fi fost mai bine să nu-i fi lăsat acasă pe toți cei șase”.
Problema lui Dică este că șefii clubului l-au taxat imediat. Patronul a spus după 0-5 la Silkeborg "Dacă știam că ăștia care au jucat sunt atât de slabi, nu-i mai lăsam acasă pe titulari. Cei care au jucat în Danemarca sunt praf! Toți au costat bani atunci când i-am adus și sunt jucători de circ.În retur o să folosim echipa cea mai bună. În cele două meciuri de acasă, în Conference, vor juca titularii. În deplasarea cu Anderlecht o să menajăm iar câțiva jucători, pentru că e obositoare călătoria”, conform Gazetei Sporturilor.

FCSB este doar pe locul 13 în Superligă

FCSB a avut un debut de sezon de coșmar în campionatul intern. Dică a reușit doar 2 victorii până acum și echipa sa este pe locul 13. Ambele succes au fost cu 3-2, după partide dificile în care FCSB a fost condusă și a suferit foarte mult. Vicecampionii României au un examen complicat duminică. Pe "Ilie Oană" din Ploiești împotriva uneia dintre revelației sezonului și a unui public ostil, Dică își joacă ultima carte. FCSB i-a mulțumit lui FC Argeș care a învins Craiova lui Rădoi vineri seară. Astfel că, distanța dintre trupa lui Dică și zona playoff a rămas de doar 7 puncte, cu două meciuri mai puțin pentru FCSB. E adevărat că restanșele sunt complicatem la Botoașni și pe Arena Națională cu CFR Cluj. Cu doar 11 puncte din primele 10 meciuri ale sezonului intern, FCSB are cel mai slab debut de campionat din ultimii 20 de ani. Chiar și așa, un succes pe terenul Petrolului ar însemna un boost de moral pentru echipă
Citește și:

Nu doar FCSB vrea să-l demită. Și Dică vrea să plece

Situația turbulentă din jurul echipei l-a determinat pe Dică să se gândească la demisie. Fanatik scrie că antrenorul lui FCSB nu mai suportă presiunea din jurul echipei și s-a săturat de faptul că este taxat după decizii pe care nu le ia. Dică știe că partida cu Petrolul care se va juca duminică seara la Ploiești ar putea fi ultima pentru el ca antrenor la FCSB. Petrolul n-a mai învins FCSB pe teren propriu din 1999, dar nici Silkeborg nu mai câștigase în cupele europene de 24 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo