Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul Constanța a făcut scorul campionatului cu FC Botoșani! Elevii lui Gică Hagi, victorie cu 8-0

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/12/2022 la 15:18 GMT+2

Farul Constanța și FC Botoșani s-au întâlnit într-o partidă din etapa a 19-a a SuperLigii. echipa antrenată de Gică Hagi i-au demolat pe moldoveni, câștigând cu 8-0. Alibec a reușit un hattrick, iar botoșănenii au avut un om eliminat în prima repriză.

Farul Constanța

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
Farul Constanța a câștigat cu un incredibil 8-0 meciul cu FC Botoșani și își consolidează prima poziție în SuperLiga României. Moldovenii au avut un om eliminat în prima repriză, moment în care au cedat completat în fața elevilor lui Gică Hagi. Alibec a reușit un hattrick, iar Vlad Morar a marcat de două ori.
Farul a avut prima ocazie a meciului în minutul 8, atunci când Artean a trimis un șut puternic de la marginea careului, însă mingea a trecut mult peste. Constănțenii au deschis scorul 3 minute mai târziu, atunci când Grameni a interceptat centrarea lui Dan Sirbu. Mijlocașul a șutat, iar Pap a fost pe minge, însă a gafat și a permis ca tabela să se modifice pentru prima dată.
FC Botoșani a replicat în minutul 18, dar Sekou Camara a reluat peste poartă o centrare foarte bună. Moldovenii au mai avut o ocazie de a egala, însă Aioani a intervenit de două ori salvator. Mussi și Camara a fost blocați de portarul Farului, care a menținut avantajul echipei sale.
Un minut mai târziu, Denis Alibec a scăpat singur cu portarul botoșănenilor, dar l-a luat la țintă pe Eduard Pap. Atacantul era ușor în unghi, însă faza putea fi convertită în gol. Echilibrul s-a rupt definitiv în minutul 30. Gabi Torje a scăpat spre poarta lui FC Botoșani, iar Alin Șeroni a faultat din postură de ultim apărător, văzând cartonașul roșu.
Citește și:

Farul Constanța a făcut scorul campionatului cu FC Botoșani, câștigând cu 8-0

Denis Alibec a mai avut o ocazie în prima repriză, acesta trimițând un șut violent după ce zidul respinsese o lovitură liberă. Farul a primit un penalty la ultima fază a primei reprize, în urma unui henț. Alibec a ratat inițial lovitura de la 11 metri, dar mingea i-a revenit și a marcat pentru 2-0.
Repriza secundă a adus un recital de goluri din partea elevilor lui Gică Hagi. Alexi Pitu a fost primul care a lovit, dintr-un șut de la aproximativ 30 de metri, care s-a dus exact lângă bară. Vlad Morar a făcut 4-0 după ce lobul trimis de Alibec a lovit transversala, iar celălalt atacant nu a avut de făcut decât să împingă mingea în poartă.
Vlad Morar a făcut dubla în minutul 69, iar Alibec l-a urmat în minutul 77, cu o execuție simplă din careu. David Kiki a înscris pentru a 7-a oară, golul său concurând cu cel al lui Pitu pentru cea mai frumoasă reușită a meciului. Jucătorul din Benin a trimis direct spre vinclu de la marginea careului, fără șanse pentru Pap.
Denis Alibec a realizat hattrick-ul în minutul 87, ducând scorul la un incredibil 8-0 pentru Farul Constanța, care a realizat scorul campionatului până în acest moment.
Farul Constanța a ajuns la 44 de puncte în 19 etape și s-a distanțat la 7 lungimi de CFR Cluj. Ardelenii ocupă locul secund, însă au două meciuri mai puțin disputate.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo