Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul Constanța câștigă cu Universitatea Craiova, după ce a fost condusă de două ori! Meci superb la Ovidiu

Dani Morar

Actualizat 08/04/2023 la 22:32 GMT+3

Farul Constanța a făcut un pas mare spre titlu în SuperLiga României, după ce a trecut de Universitatea Craiova, scor 3-2, pe teren propriu. Echipa lui Gică Hagi a fost condusă de două ori, iar meciul a fost unul superb, cu multe ocazii de poartă.

Farul - Universitatea Craiova. Sursa: facebook Universitatea Craiova

Credit imagine: Eurosport

Farul Constanța s-a impus cu 3-2, pe teren propiu, în fața Universității Craiova, la capătul unei partide superbe. Gazdele au fost conduse de două ori, dar au avut puterea de a reveni de fiecare dată și au dat lovitura pe final, după un penalty obținut de Enes Sali, care intrase pe teren cu doar două minute mai devreme.
Universitatea a deschis scorul repede, după doar 9 minute. Oltenii au combinat foarte bine în flancul stâng, iar Crețu a trimis o centrare, la capătul căreia s-a aflat Koljic. Bosniacul a finalizat ca un atacant veritabil, preluând pe piept și șutând din întoarcere.
Farul a ratat o ocazie uriașă 3 minute mai târziu, după o combinație superbă între Alibec și Munteanu. Atacantul a primit mingea în adâncime, dar a fost blocat în ultimul moment de Raul Silva.
Koljic a fost aproape de a face dubla, dar reluarea sa cu capul din centrarea lui Baiaram a trecut pe lângă poartă. Nedelcu a irosit o ocazie uriașă la poarta Craiovei, trimițând mult peste poartă din zona careului de la 6 metri.
Avantajul oaspeților a durat doar 8 minute, iar Mailu a trimis excelent în fața porții, forțându-l pe Vlădoiu să respingă în Louis Munteanu, care și-a trecut numele pe tabela de marcaj și a egalat la 1.
După ceva mai bine de o jumătate de oră, Mazilu a ratat din apropiere, dar a fost contrat dur de Ndong, iar arbitrul întâlnirii a hotărât să dicteze penalty după ce a revăzut faza la monitorul VAR. Alibec a șutat în stânga lui Popescu, care a ghicit colțul și a reușit să mențină egalitatea de pe tabelă.

Farul Constanța câștigă cu Craiova și profită înainte de derby-ul CFR Cluj - FCSB

Farul a mai avut o ocazie mare de a marca până la pauză, atunci când Alibec a fost servit excelent de același Munteanu, dar vârful l-a luat la țintă pe portarul Universității. În prelungiri, pressing-ul lui Alexandru Crețu a dat roade, acesta recuperând și încercând o finalizare de finețe de la marginea careului. Aioani a respins, însă, în corner și s-a intrat cu 1-1 la cabine.
Jucătorii Universitatății Craiova au revenit foarte determinați de la vestiare și au reușit o fază de toată frumusețea la 3 minute după pauză. Cîmpanu l-a învins pe Aioani, după o serie de pase la marginea careului advers.
Farul a egalat din nou, profitând din plin de greșeala lui Ndong. Grameni a înscris frumos din afara careului, cu un șut pe jos, fix lângă bara din stânga porții. Echipa antrenată de Gică Hagi putea trece în avantaj în minutul 68, dar Denis Alibec a tras pe lângă, după ce l-a driblat pe portarul advers.
Enes Sali a fost introdus pe teren în minutul 78 și a obținut un al doilea penalty al echipei sale, după doar 2 minute. Ionuț Larie a înscris de la punctul cu var și a adus-o pe Farul pentru prima dată în avantaj, 3-2.
Farul – Universitatea Craiova s-a încheiat 3-2, iar constănțenii se pot distanța de CFR Cluj sau FCSB, în funcție de rezultatul derby-ului de mâine, din Gruia. Momentan, echipa lui Hagi a luat un avans de 5 puncte față de campioană și de 6 față de vicecampioană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo