Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul-FCSB, finala de titlu | Echipa de la malul mării a făcut alegerile perfecte pentru lotul din acest sezon

Alex Masgras

Publicat 20/05/2023 la 17:02 GMT+3

Farul Constanța va juca duminică seară împotriva celor de la FCSB. Echipa lui Gheorghe Hagi poate cuceri titlul în cazul unei victorii la Ovidiu. Farul a dominat categoric acest sezon, după ce echipa de la malul mării a schimbat mai mulți jucători în ultimul an.

Adrian Mazilu (Farul Constanța)

Credit imagine: facebook

Farul Constanța este aproape de a cuceri titlul din Superligă. Cu o victorie duminică seară la Ovidiu, împotriva celor de la FCSB, echipa lui Gheorghe Hagi își poate asigura trofeul. Farul a dominat acest sezon din prima ligă a României, după ce a fost în cea mai mare perioadă a sezonului pe primul loc.
Parcursul foarte bun al echipei de la malul mării a venit și după o vară plină, în care echipa lui Hagi a fost activă în perioada de mercato. Farul s-a despărțit de mai mulți jucători importanți și a adus jucători liberi de contract, care au făcut diferența în acest sezon.
Eduard Radaslavescu (FCSB - 850.000 de euro), Jefte Betancur (CFR Cluj – 300.000 de euro), Bradley de Noijer (CSKA Sofia – 200.000 de euro), Radu Boboc (FCSB – 200.000 de euro) și Andrei Ciobanu (Rapid – 100.000 de euro) au plecat pe bani de la malul mării.
Acestora li se adaugă mai mulți jucători care au fost fie împrumutați, fie au părăsit Farul din postura de jucători liberi de contract precum Adrian Petre, Sebastian Mladen, Damein Dussaut, Florin Purece, Gabriel Iancu sau George Ganea.
Citește și:

Denis Alibec, Adrian Mazilu și Tudor Băluță, printre jucătorii care au făcut diferența în acest sezon la Farul

Tot vara trecută, Farul a adus jucători care au făcut diferența în acest sezon precum Tudor Băluță sau Denis Alibec, care au venit liberi de contract la malul mării. Tot liberi de contract au mai venit Kevin Doukoure, Vlad Morar, Gabriel Torje, Mihai Popescu, la care se adaugă și Louis Munteanu, cel care a venit sub formă de împrumut de la Fiorentina Primavera.
Tot în acest sezon au mai fost promovați la prima echipă a Farului jucători tineri precum Andrei Borza, Adrian Mazilu, Daniel Bîrzu sau Ionuț Cojocaru.
În iarnă, după plecările lui Alexi Pitu (Bordeaux – 2 milioane de euro), dar și altor jucători liberi de contract, precum Gabriel Torje, Romario Benzar, Robert Moldoveanu, Robert Ion, Jeremy Corinus sau Ayrton Mboko, la Farul au mai venit jucători precum Kevin Boli, Mateus Criciuma, Gustavo Marins, Nicolas Popescu sau Rolandas Baravykas, toți din postura de jucători liberi de contract.
Farul a făcut alegeri foarte bune în ceea ce privește lotul pentru acest sezon, lucru dovedit de poziția din clasament a echipei lui Hagi. Denis Alibec, cel care va ratat ultimele două meciuri ale sezonului, după cartonașul roșu primit la Craiova, a marcat 14 goluri în acest sezon și a oferit 8 pase decisive în cele 31 de meciuri disputate. Adrian Mazilu, la doar 17 ani, a evoluat în 19 partide și a marcat 7 goluri în acest sezon.
Meciul dintre Farul Constanța și FCSB, contând pentru a noua etapă a play-off-ului SuperLigii, este programat duminică, de la ora 21:00.
Cine câștigă titlul în SuperLigă în sezonul 2022/23?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo