Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul se vede de departe în clasament! Echipa lui Hagi câștigă la Craiova și se distanțează în ierarhie

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/10/2022 la 23:18 GMT+3

Farul s-a impus cu scorul 2-1 vineri seara, în deplasarea din Bănie, pe terenul celor de la FCU Craiova, într-o partidă contând pentru etapa a 16-a a SuperLigii. Oltenii au condus cu 1-0, însă elevii lui Hagi au întors scorul și pleacă cu toate cele trei puncte din sudul țării.

Farul Constanța - FC U Craiova

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FCU Craiova și Farul au deschis runda cu numărul 16 din SuperLiga în primul meci din returul sezonului regulat. Dobrogenii, după remiza din runda precedentă, cu Rapid, au venit cu gândul de a pleca cu toate punctele din sudul țării, pentru a se distanța în fruntea clasamentului, în timp ce FCU Craiova, ajunsă în zona locurilor de retrogradare, nu a avut varianta unui alt rezultat în afară de succes în speranța părăsirii părții inferioare a ierarhiei.
Farul a avut prima ocazie a întâlnirii, Alexandru Pitu a preluat o fază pe cont propriu, însă Popa s-a opus deschiderii de scor în minutul 6.
La poarta cealaltă, FCU Craiova a introdus mingea în ațe, în minutul 8, după pasa din flancul stâng venită de la Ganea, cu destinatarul Baeten, care l-a învins pe Aioani.
CITEȘTE ȘI:

FCU, revenire de forță la Craiova

Farul, în corzi, a reacționat rapid și a mutat jocul în partea cealaltă a terenului, Tudor Băluță luând la țintă bara laterală a porții lui Robert Popa. Gazdele au amenințat și ele buturile lui Aioani în două rânduri, prin Ganea și Grigore, însă fără modificări pe tabelă.
Până la urmă, marinarii au restabilit egalitatea în minutul 35, Borza trecându-și numele pe lista marcatorilor cu un gol imparabil din afara careului.
La pauză s-a intrat la egalitate, scor 1-1, după ce oltenii au mai ratat o ocazie înainte de a merge la vestiare, prin Achim, care și-a încercat șutul de la mare distanță.
Debutul actului secund le-a aparținut dobrogenilor, care au tras un semnal de alarmă în minutul 48, prin Grameni, în urma unei combinații cu Alibec. Trei minute mai târziu, liderii din Constanța au înscris pentru 2-1, preluând avantajul pe tabelă deși fuseseră conduși încă din startul partidei. Popescu a interceptat un balon respins în careu de Robert Popa și a șutat puternic, învingându-l pe goalkeeper-ul oaspeților.

Farul cu golul, Craiova cu ocaziile

Cu un pas în față pe tabelă, Farul a făcut un pas în spate pe teren și le-a permis celor de la Craiova să forțeze egalarea. Trupa din Bănie s-a năpustit spre poarta lui Aioani și a început un adevărat asediu în careul vizitatorilor, care au reușit însă să mențină buturile intacte.
S-a terminat până la urmă 2-1 pentru trupa lui Hagi, care ajunge la șase victorii în ultimele șapte dueluri din SuperLiga. Farul acumulează 37 de puncte și se distanțează în fruntea clasamentului, lăsând Rapidul la 8 puncte în spate, însă și cu un meci în minus.
De partea cealaltă, FCU e pe loc de baraj, cu 16 puncte după 16 etape.
Runda viitoare, Craiova se va deplasa la Cluj, pentru meciul cu CFR, programat luni, 7 noiembrie, de la ora 21:00, în timp ce Farul va primi pe teren propriu vizita celor de la Mioveni, vineri, 4 noiembrie, de la ora 21:00.

FCU Craiova - Farul Constanța | Echipele de start

  • FCU Craiova: R. Popa - R. Negru, Duarte, R. Grigore, Huyghebaert - Asamoah, V. Achim - Baeten, Bauza, G. Ganea - A. Chițu. Rezerve: Gurău - Zanfir, Van Durmen, D. Albu, Marquet, Bahassa, Sibibe, Blănuță, G. Iancu. Antrenor: Paul Răducan
  • Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, T. Băluță, Grameni - Torje, Alibec, A. Pitu. Rezerve: Buzbuchi - Mboko, Corinus, Al. Mitulețu, Casap, Doukoure, R. Moldoveanu, Al. Stoian, L. Andronache. Antrenor: Gheorghe Hagi
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo