Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB - CSU Craiova 1-1 | Un gol în minutul 2 și unul în prelungiri au decis soarta derby-ului

Nicu Savin

Actualizat 20/02/2023 la 18:01 GMT+2

FCSB și Universitatea Craiova au terminat la egalitate, scor 1-1, în derby-ul etapei a 26-a din SuperLiga. Oltenii au reușit să scoată un punct în prelungirile partidei, după o gafă mare a apărării gazdelor.

Malcom Edjouma (FCSB - Universitatea Craiova)

Credit imagine: Eurosport

FCSB - Universitatea Craiova a fost derby-ul etapei a 26-a din SuperLiga, iar confruntafrea și-a respectat statutul. Meciul de pe Arena Națională a început electrizant, Miculescu ratând în situație de unu la unu cu portarul advers în chiar primul minut.
A rezultat însă un corner, din care gazdele au deschis scorul. Cristea a reluat cu capul spre poartă, Popescu a avut un reflex de zile mari și a respins, dar numai până la Edjouma, care a trimis în poartă din apropiere. Mijlocașul francez a ajuns astfel autorul ultimelor 4 goluri marcate de FCSB, el aducând victoriile și în duelurile cu CFR Cluj (1-0) și FC Voluntari (2-1).

FCSB - Universitatea Craiova 1-1 | "Roș-albaștrii" au pierdut două puncte uriașe

Partida s-a jucat în continuare într-un ritm alert, dar ocaziile importante au lipsit la cele două porți. Cel mai important moment al primei reprize s-a petrecut în minutul 43. Ndong a fost eliminat după ce l-a faultat pe Miculescu în postură de ultim apărător, dar decizia a fost anulată pentru un off-side la atacantul gazdelor. Cartonașul roșu era oricum o pedeapsă prea dură pentru fundașul Craiovei, deoarece Miculescu nu ar fi scăpat într-o poziție foarte clară de a marca și, în plus, în apropiere mai era un fundaș al oltenilor. Astfel, poziția de off-side semnalată de VAR a împiedicat creearea unei mari controverse, deoarece Cojocaru nu și-ar fi schimbat decizia.
Hotărâți să scoată ceva din acest meci, cei de la Universitatea Craiova au fost mult ofensivi în partea a doua, dar realizările au fost puține. FCSB a absorbit fără probleme șarjele ofensive ale oltenilor și a avut și câteva șanse de a-și dubla avantajul. Nu a făcut-o și asta le-a permis oaspeților să spere până în ultima clipă la un rezultat pozitiv.
Elvir Koljic a avut o mare șansă de egalare în minutul 89, dar Târnovanu a a avut o paradă salvatoare la șutul bosniacului. Portarul gazdelor a "dar cu bâta în baltă" peste numai două minute, când a ieșit total eronat pe o centrare din corner și l-a încurcat pe Cristea, care și-a trimis în proprie poartă. Ultimele 4 minute s-au jucat pe contre, dar nu s-a mai marcat și s-a terminat 1-1, un rezultat care-i mulțumește pe oaspeți având în vedere ce s-a jucat.
Acest rezultat are implicații serioase în clasamentul la vârf din SuperLiga. FCSB a ratat șansa de a se distanța de Rapid și Universitatea Craiova și de a se apropia de Farul și CFR Cluj, primele două clasate. În runda următoare, FCSB va juca în deplasare cu FC Argeș, iar Universitatea va evolua din nou în apropierea Capitalei, la Voluntari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo