Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, doar 2 reprezentanți în echipa sezonului, în SuperLigă! 5 jucători de la Farul și 3 de la CFR Cluj

Dani Morar

Actualizat 09/06/2023 la 14:29 GMT+3

Farul Constanța a cucerit campionatul României pentru prima oară în istoria sa. Clubul lui Gică Hagi dă cei mai mulți jucători în echipa sezonului din SuperLigă, fiind urmată de CFR Cluj și FCSB. Rapid îl are și ea în acest 11 pe golgheterul Dugandzic.

Farul - FCSB

Credit imagine: facebook

Farul Constanța a făcut un sezon aproape perfect, la capătul căruia s-a încoronat pentru prima dată ca și campioană a României. Gică Hagi a făcut din echipa sa cea mai tânără campioană europeană, fiind felicitat de către Gianni Infantino, președintele FIFA.
SuperLiga României și-a desemnat cea mai bună echipă a sezonului și, așa cum era de așteptat, Farul dă cei mai mulți jucători. Aioani se află în poartă, iar alți 4 jucători ai alb-albaștrilor se află printre titulari.
Fundașii Larie și Borza, Tudor Băluță și Denis Alibec și-au făcut loc printre cei mai buni 11 fotbaliști din sezonul 2022-2023 din România. Borza a fost unul dintre cei mai apreciați tineri jucători din țară, iar Alibec a făcut un an senzațional alături de entuziasmul colegilor săi.
CFR Cluj dă și ea 3 jucători, în ciuda faptului că a încheiat în spatele celor de la FCSB în clasament. Cristi Manea, Yuri și Ciprian Deac se află în echipa sezonului, cel din urmă fiind cel mai bun pasator, în ciuda faptului că s-a accidentat și nu a mai prins ultimele partide.
FCSB îi are în echipa ideală doar pe Florinel Coman și Adrian Șut. Deși au luptat până în penultima etapă pentru titlu, roș-albaștrii nu și-au putut face loc în acest top. Coman era greu să lipsească, ținând cont de evoluțiile extraordinare pe care le-a avut în a doua parte a sezonului, iar Adrian Șut a progresat enorm, devenind titular indiscutabil.
Celor 10 jucători li se adaugă și golgheterul SuperLigii, Marko Dugandzic, de la Rapid. Rapidistul a încheiat sezonul cu 22 de goluri, cu 2 mai multe decât Andrea Compagno, care nu a prins echipa. Așa cum era de așteptat, Gică Hagi a fost desemnat antrenorul echipei sezonului din SuperLigă.
  • Echipa sezonului: Aioani - Manea, Yuri, Larie Borza - Deac, Șut, Băluță, Coman - Dugandzic, Alibec. Antrenor: Gică Hagi.
Citește și:

10 recorduri stabilite de Farul Constanța, după cucerirea titlului

Farul a oprit hegemonia CFR-ului, titlul ieșind din Cluj Napoca după 5 sezoane consecutive. Hagi a lucrat perfect un sezon de excepție pentru el și elevii săi, în care trupa dobrogeană a stat în majoritatea timpului pe primul loc.
Marinarii s-au impus în penultima etapă din play-off în fața celor de la FCSB, scor 3-2, după o revenire epică, de la 0-2. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Farul s-a încoronat chiar în fața propriilor fani și a terminat sezonul în stil de echipă mare, cu victorie pe terenul fostei campioane a Românie, CFR Cluj.
Într-un sezon în care Hagi a mizat pe entuziasmul tinerilor și pe experiența veteranilor, trupa de la malul mării a stabilit câteva recorduri interesante. Majoritatea dintre ele vizează puștii echipei, regula Under 21 fiind de bun augur pentru Hagi și compania. Oficialii Farului au publicat pe pagina de Facebook o serie de borne bifate de constănțeni în sezonul care s-a terminat recent.
  • Cele mai multe clasări pe prima poziție: 34
  • Cele mai multe goluri U21: 31
  • Cei mai mulți marcatori U21: 6
  • Cei mai mulți jucători U21 folosiți: 15
  • Golgheterul U21 al sezonului: Louis Munteanu, 10
  • Cele mai multe apariții U21 / meci: 5.1
  • Cele mai puține goluri primite: 41
  • Cea mai mică medie a vârstei: 22.1 ani
  • Cele mai multe goluri marcate: 76
  • Cele mai multe minute acordate tinerilor: 11.109
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo