Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB începe "curățenia de vară" după titlul ratat în SuperLigă! 5 jucători, pe picior de plecare de la club

Bianca Dumitru

Actualizat 22/05/2023 la 09:01 GMT+3

FCSB a pierdut încă o dată titlul în campionatul României, aseară fiind învinsă cu 3-2 de Farul Constanța în meciul din a noua etapă a play-off-ului, pe care roș-albaștrii nu aveau voie să-l piardă pentru a mai spera la trofeu. După acest eșec, conducerea pregătește mai multe plecări din lot.

FCSB

Credit imagine: facebook

Farul Constanța și-a adjudecat aseară, pe teren propriu, titlul de campioană a României, după ce a câștigat dramatic meciul cu FCSB, scor 3-2, din penultima etapă a play-off-ului.
Deși a condus cu 0-2, echipa lui Elias Charalambous nu a reușit să reziste și a fost învinsă în ultimele minute de joc, urmând a încheia un nou sezon pe locul 2 în campionat.
În urma acestui eșec din lupta pentru titlu, conducerea roș-albaștrilor va face mai multe modificări în lot, despărțindu-se în perioada următoare de mai mulți fotbaliști.
Patronul clubului anunțase că va investi în transferuri dacă FCSB va câștiga trofeul, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, se așteaptă acum ca vicecampioana României să le dea drumul mai multor jucători.
Printre cei care s-ar putea despărți de FCSB în perioada de mercato din vară, se află cel puțin 5 fotbaliști, ale căror înțelegeri cu roș-albaștrii se încheie la finalul acestui sezon. Este vorba despre Valentin Crețu, Deian Sorescu, Joonas Tamm, Boban Nikolov și Billel Omrani.
Dintre aceștia, Tamm este singurul care are șanse importante de a continua la FCSB. El a adunat mai multe prestații bune în acest sezon și nici nu are mari pretenții financiare, astfel că șefii i-ar putea oferi un nou contract.
În schimb, Valentin Crețu a dezamăgit în ultimele dăți în care a fost folosit, iar Billel Omrani nu a reușit să impresioneze, astfel că lor nu li se vor prelungi înțelegerile. În plus, Boban Nikolov nu este mulțumit de minutele primite și nu vrea să mai rămână la echipă.
În ceea ce-l privește pe Deian Sorescu, pentru transferul definitiv al acestuia FCSB ar trebui să plătească 850.000 de euro. Conducerea ar fi fost dispusă să achite această sumă dacă ar fi câștigat titlul, dar acum, deși s-a acomodat și a avut prestații bune în tricoul roș-albaștrilor, fotbalistul are șanse mari să se întoarcă la Rakow.
Citește și:

MALCOM EDJOUMA VREA SĂ PLECE DE LA FCSB

În urmă cu aproape două săptămâni, Malcom Edjouma, unul dintre cei mai buni jucători de la FCSB din acest sezon, și-a cerut plecarea de la echipă. Francezul, care a fost în câteva rânduri decisiv în obținerea victoriilor, s-a accidentat recent și nu a mai putut fi folosit în ultimele etape ale play-off-ului.
De curând, fotbalistul care a fost dorit la începutul acestui an în Ungaria, la Ferencvaros, și-ar fi cerut transferul din cauza faptului că relația dintre el și club este una tensionată.
Mai mult, Edjouma ar fi fost dezamăgit de faptul că nu a fost trimis să fie recuperat de Marijana Kovacevic, așa cum s-a întâmplat cu alți jucători de la FCSB care s-au accidentat de-a lungul timpului. Clubul ar fi evitat să-l trimită la Belgrad, deși revenirea sa în lot pentru meciurile din ultimele etape ale sezonului s-ar fi putut dovedi utilă.
Conform unor surse apropiate roș-albaștrilor, mijlocașul "a înțeles că nu-i interesa pe antrenori, pe conducători, că-l invitau să se ducă în Serbia doar dacă ținea cu tot dinadinsul să fie recuperat mai devreme. Și să-și plătească singur totul."
Această situație ar fi agravat tensiunile existente deja între Edjouma și conducerea vicecampioanei României, fotbalistul considerând acum că e mai bine să-și caute un nou angajament în această vară.
Malcom Edjouma a ajuns la FCSB în februarie 2022, când roș-albaștrii le-au plătit celor de la FC Botoșani 330.000 de euro în schimbul lui. Mijlocașul de 26 de ani a înscris în acest sezon 9 goluri și a oferit 3 pase de gol în SuperLigă. De asemenea, el a mai înscris de două ori în acest sezon și în preliminariile Conference League.
La începutul acestui an, francezul a înscris golurile care au adus 6 puncte extrem de importante pentru FCSB în lupta pentru titlu. Mai întâi, reușita sa de pe final a decis disputa din Gruia cu CFR Cluj, după care a realizat o dublă pe terenul celor de la FC Voluntari, în victoria cu 2-1 a roș-albaștrilor.
Potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com, Malcom Edjouma are o cotă de piață de 1,5 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo