Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, întoarsă în prelungiri de Farul Constanța, care câștigă cu 3-2! Partidă superbă pe Arena Națională

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/01/2023 la 21:12 GMT+2

FCSB a pierdut derby-ul cu Farul Constanța, după ce în minutul 90 avea 2-1 pe tabelă. Elevii lui Gică Hagi au revenit superb în prelungiri, câștigând cu 3-2 unul dintre cele mai frumoase meciuri ale acestei ediții din SuperLiga.

Farul Constanța

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
FCSB a pierdut cu 2-3 partida cu Farul Constanța, de pe Arena Națională. Roș-albaștrii conduceau cu 2-1 în minutul 90, însă prelungirile partidei au fost de coșmar, gazdele încasând două goluri.
Octavian Popescu a pus în pericol poarta adversă după numai 4 minute. Mijlocașul celor de la FCSB a primit o pasă la marginea careului, s-a întors și a tras cu efect spre colțul lung. Mingea a trecut puțin pe lângă bară, tabela rămânând neschimbată.
La doar 2 minute distanță, Denis Alibec și-a încercat și el norocul cu un șut de la distanță. Atacantul constănțenilor a fost aproape de al 10-lea gol stagional, însă Târnovanu s-a întins superb și a respins în corner.
Farul a fost din nou periculoasă în minutul 11. Alibec a pornit o fază foarte frumoasă, dar a decis să îi paseze lui Grameni. Acesta a driblat doi jucători ai roș-albaștrilor și a scos la marginea careului, la Tudor Băluță, care a tras puternic, însă fundașii adverși s-au opus.
FCSB a replicat imediat, după un atac prelungit. Darius Olaru a centrat în fața porții, după ce a primit mingea de la Sorescu. Compagno s-a întins în fața porții, dar nu a reușit să împingă mingea în plasă și să marcheze. Edjouma a încercat și el poarta adversă, dar mijlocașul francez a șutat mult peste poartă.
Octavian Popescu a ratat o ocazie uriașă după un sfert de oră. Edjouma i-a pasat în zona punctului de la 11 metri, dar Tavi a tras de puțin pe lângă poartă, ratând din nou deschiderea scorului.
După o jumătate de oră, Louis Munteanu a încercat un șut de la colțul careului, dar fără a pune în pericol poarta lui Târnovanu. La cealaltă poartă, Edjouma a fost din nou periculos, dar șutul său s-a dus în plasa laterală, mai mulți suporteri crezând că a fost gol.
Louis Munteanu a irosit apoi cea mai mare ocazie a primei reprize. Jucătorul adus de la Fiorentina a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat puternic de la marginea careului. Mingea a lovit rădăcina barei din dreapta, ieșind în aut de poartă.
Andrea Compagno a ratat incredibil cu doar 4 minute înainte de pauză. Edjouma a trimis o pasă lungă superbă, iar italianul a preluat cu exteriorul în centrul careului advers. Compagno a șutat, dar mingea a fost puțin deviată și a trecut peste poartă.
Citește și:

FCSB se apropie de primele două locuri în SuperLigă

În prelungirile primei reprize, Deian Sorescu a ratat șansa de a marca primul gol în tricoul celor de la FCSB. Fostul dinamovist a driblat spre interior, dar șutul său a fost deviat de puțin pe lângă poartă, echipa sa primind doar un corner.
FCSB a deschis scorul după doar câteva secunde de la debutul reprizei secunde. Florinel Coman a avut o incursiune superbă în partea stângă a atacului și a întors mingea pe jos pentru Cordea. Acesta a tras la colțul lung, învingându-l pe Aioani și deschizând scorul.
Alibec a egalat în minutul 56, cu o execuție absolut superbă din lovitură liberă. Farul a primit un fault la aproximativ 25 de metri de poartă, iar Louis Munteanu l-a derutat pe Târnovanu. Alibec a trimis o adevărată torpilă, care a intrat sub transversală, iar scorul a devenit 1-1.
La doar un minut de la egalare, Șut a recuperat în jumătatea adversă, iar Olaru i-a trimis lui Cordea, care a fost faultat în careu. FCSB a primit penalty, iar Andrea Compagno a marcat fără emoții, înscriind cel de-al 14-lea său gol din campionat.
David Miculescu, cel introdus în locul lui Cordea, a profitat din plin de o greșeală în echipa adversă și a intrat în careu, după ce a driblat elegant doi adversari. Fostul arădean a scos în fața porții, acolo unde a apărut perfect Octavian Popescu, care a împins mingea în plasă. Golul a fost anulat pe motiv că Bilel Omrani s-a aflat în offside și a influențat faza, împiedicându-l pe Borza să ajungă la minge.
Enes Sali l-a pus la grea încercare pe Târnovanu, cu doar 12 minute înainte de finalul partidei, dar faza s-a terminat cu un corner. În ultimul minut, Denis Alibec a scăpat spre poarta adversă, dar a fost faultat de Dawa, care a văzut cartonașul roșu. Alibec a executat în zid, iar gazdele au scăpat de egalare.
Farul a egalat totuși în prelungiri, după o lovitură liberă din partea stângă. Omrani și-a marcat în propria poartă, după o nebunie în careu. Constănțenii au dat lovitura în minutul 90+6, prin Sebastian Borza, care a adus toate punctele la echipa oaspete.
S-a încheiat 2-3, iar FCSB ratează ocazia să se apropie la un singur punct de Farul Constanța și la 3 puncte de CFR Cluj. Ardelenii au un meci în minus și vor juca mâine împotriva celor de la FC Voluntari.
Clasament SuperLiga României:
  • 1. Farul Constanța – 48 de puncte (23 de partide)
  • 2. CFR Cluj– 47 de puncte (22 de partide)
  • 3. Rapid – 42 de puncte (23 de partide)
  • 4. FCSB – 41 de puncte (23 de partide)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo