Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB schimbă strategia! Ce fotbaliști se vor afla de acum în atenția oficialilor clubului roș-albastru

Bianca Dumitru

Actualizat 27/11/2022 la 16:08 GMT+2

FCSB a avut un start dificil de sezon, atât la nivel european, cât și în campionatul României. Oficialii clubului roș-albastru au anunțat că vor face schimbări importante începând din această iarnă, urmând să nu mai investească în fotbaliști tineri.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB nu a strălucit în prima parte a acestui sezon. Vicecampioana României a fost eliminată din grupele Conference League, unde a acumulat doar două puncte, iar în SuperLigă a reușit doar două victorii în primele 10 etape.
Echipa lui Mihai Pintilii a ajuns abia recent pe loc de play-off în clasamentul din campionat, având 26 de puncte după 16 meciuri.
Înainte de reluarea SuperLigii, oficialii clubului roș-albastru au vorbit despre modificările pe care intenționează să le facă începând din această iarnă.
Patronul vicecampioanei României a declarat că vrea să schimbe strategia mai ales în privința transferurilor. Astfel, FCSB ar urma să nu mai transfere jucători foarte tineri, conducerea clubului dorind să se orienteze asupra unor fotbaliști cu experiență.
Această decizie se bazează pe faptul că șefii roș-albaștrilor sunt mulțumiți de actualul lot, în care consideră că există jucători de o valoare certă. FCSB s-ar putea despărți, însă, în iarnă de câțiva fotbaliști importanți, existând oferte bune atât pentru Adrian Șut, cât și pentru Andrei Cordea.
Pentru FCSB urmează, săptămâna viitoare, două partide. Pe 1 decembrie, roș-albaștrii vor înfrunta FC Botoșani, în restanța contând pentru a șasea etapă din SuperLigă, iar luni, 5 decembrie, vor primi vizita celor de la CS Mioveni, într-un meci din a 19-a rundă.
Citește și:

FCSB RISCĂ SANCȚIUNI DURE DACĂ PINTILII RĂMÂNE PE BANCĂ

Mihai Pintilii i-a luat locul lui Nicolae Dică pe banca tehnică a celor de la FCSB la începutul lunii noiembrie, după înfrângerea suferită în SuperLigă, în fața celor de la "U" Cluj.
Înainte de pauza competițională cauzată de turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, fostul fotbalist a vorbit despre posibilitatea de a continua la conducerea roș-albaștrilor.
Se pare, însă, că Pintilii ar putea fi suspendat și amendat în cazul în care le va da indicații fotbaliștilor în timpul partidelor. Asta a declarat Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal.
Oficialul a spus că Mihai Pintilii nu are nici măcar un carnet de antrenor, pentru care trebuie să mai aștepte un an și jumătate, și că FCSB nu a trimis nicio solicitare pentru ca FRF să-i permită fostului fotbalist să fie interimar pentru o lună.
"Pintilii nu este antrenor, el nu are nicio calificare pentru meseria aceasta. A început în septembrie un curs pentru dobândirea calificării și cursul durează cam un an și opt luni.
FCSB nu ne-a trimis nicio solicitare pentru ca Mihai să fie interimar pentru 30 de zile, atât cât permite regulamentul să fie interimatul. Din auzite, clubul a trimis o solicitare către UEFA, pentru că în acel moment încă mai evolua în cupele europene. Probabil că oamenii de acolo s-au gândit că dacă le-a aprobat UEFA nu mai au nevoie să se adreseze și Școlii Federale de Antrenori.
Noi vom monitoriza în continuare situația și vom sesiza departamentul juridic din Federație și apoi Comisia de Disciplină dacă regulamentul va fi încălcat. La fel am procedat și în cazurile în care s-au aflat Croitoru, Poenaru, Prepeliță.
ROAF și Regulamentul privind Statutul Antrenorului prevăd și amenzi (n.r. de până la 50.000 de lei), și etape de suspendare. În sezonul trecut chiar au fost dictate etape de suspendare pentru tehnicieni care dădeau indicații fără să fi avut dreptul. Așa că nu are dreptate cine susține că nu au existat sancțiuni și că ne-am fi sesizat abia acum, cu cazul lui Pintilii.
Lumea trebuie să priceapă că în antrenorat, la fel ca în oricare meserie, îți trebuie o calificare. Pintilii nu poate avea acum contract de antrenor, nu are dreptul să transmită indicații și nici să conducă echipa", a declarat Burchel, potrivit GSP.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo