Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, start lansat în noul sezon din SuperLigă! Joc solid cu FC U Craiova și victorie cu 3-1

Dani Morar

Actualizat 16/07/2023 la 23:34 GMT+3

FCSB a prestat un joc foarte bun împotriva celor de la FC U Craiova, în deplasare. Partida s-a jucat la Târgu Jiu și a fost câștigată de vicecampioană cu 3-1, după golurile lui Miculescu, Coman și Edjouma. Pentru olteni a înscris Sidibe, dintr-un penalty obținut de Chițu.

FC U Craiova - FCSB. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

FCSB a câștigat primul meci din noul sezon al SuperLigii, scor 3-1, cu FC U Craiova. Partida s-a jucat la Târgu Jiu, cu oltenii în postura de gazde, și a fost controlată de roș-albaștri, care speră la primul titlu din 2015 încoace. Siyabonga Ngezana, fotbalistul adus în această vară de FCSB, nu a fost în lot, nefiind încă 100% din punct de vedere fizic.
Prima ocazie le-a aparținut roș-albaștrilor. Dariul Olaru a centrat, după o acțiune pe partea stângă, iar Băluță a reluat cu capul, peste poartă.
David Miculescu a deschis scorul și a marcat primul gol al celor de la FCSB în acest sezon. Florinel Coman a centrat dintr-un corner, iar mingea a traversat careul și a fost reluată în plasă de fostul jucător de la UTA Arad.
Vicecampioana și-a dublat avantajul dintr-un penalty, obținut de Florinel Coman, în minutul 16. Jucătorul a profitat de o intrare imprudentă a lui Popa și tot el a transformat, cu un șut pe mijlocul porții.
Același Coman a ratat o ocazie bună de a face 3-0. Băluță a pătruns în partea dreaptă și a trimis în centrul careului, de unde Florinel a tras în blocajul portarului advers.
FC U Craiova și-a arătat colții abia în minutul 34, după un corner. Paramatti a fost dărâmat în careu de Târnovanu și a cerut penalty, dar arbitrul întâlnirii a decis că jocul poate continua.
Până la pauză a mai existat câte o ocazie de fiecare parte. Djokovic a tras de la peste 25 de metri, iar torpila expediată de noul jucător al celor de la FCSB a fost respinsă cu greu de Popa. Dragoș Albu a tras și el de la distanță la cealaltă poartă, dar nu a nimerit ținta.

FCSB a câștigat cu 3-1 partida cu FC U Craiova, din prima etapă a SuperLigii

Partea secundă a început cu căderea lui Cordea în careul advers, fără a-l impresiona pe arbitru și cu ocazia lui Asamoah, la cealaltă poartă.
Aurelian Chițu își putea aduce echipa în joc, dar Târnovanu a scos cu greu lovitura sa de cap. Imediat, Cordea a trimis puternic de la marginea careului, dar mingea s-a dus mult peste.
Cordea a fost extrem de activ și i-a pasat perfect lui Edjouma în fața porții, care a marcat din apropiere, pentru 3-0. În minutul 73, Chițu a obținut un penalty, iar Sidibe a executat rapid, surprinzându-l pe Târnovanu și modificând tabela la 3-1.
FC U Craiova – FCSB s-a încheiat 1-3, iar roș-albaștrii au parte de un start de sezon solid, arătând un joc convingător. Pentru vicecampioană urmează derby-ul cu Dinamo, din 22 iulie.
Echipele de start:
  • FCU Craiova: R. Popa - Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, Vl. Achim - Baeten, Bahassa, Van Durmen - Chițu
    Rezerve: Gurău - Negru, Kvakic, Vl. Pop, Vanghele, Asamoah, Sidibe, Ibrahim, Blănuță
  • FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Miculescu, Al. Băluță, Fl. Coman
    Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Panțîru, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Radaslavescu, Cordea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo