Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Pârvu este noul antrenor al celor de la Petrolul! CV-ul tehnicianului și primele declarații

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/02/2023 la 14:28 GMT+2

Florin Pârvu a fost prezentat ca noul antrenor al celor de la Petrolul Ploiești. Tehnicianul a făcut astăzi primele declarații, arătându-se încrezător și explicând care este obiectivul său.

Florin Pârvu

Credit imagine: facebook

Noul antrenor al echipei de fotbal Petrolul Ploiești, Florin Pârvu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că rolul său este de a-i face pe jucători "să se trezească", formația prahoveană având nevoie în următoarea perioadă de unitate.
"I-am simțit puțin pe jucători căzuți și am ținut să îi încurajez, pentru că eu cred foarte mult în ei. Așa cum am reușit să adune până acum puncte în clasament, așa o vor face și de acum încolo. Sunt bucuros că sunt aici, mă consider acasă. Mi-am dorit foarte mult să revin.
Ultima mea experiență ca antrenor aici a fost în 2014, împreună cu Răzvan Lucescu, și cred că atunci Petrolul a avut o echipă mai bună decât bună. Acum sunt schimbate datele problemei, dar am venit cu inima deschisă și sunt sigur că vom reuși să facem o figură bună aici. O să urmeze o serie de meciuri grele, dar nu imposibil de a aduce puncte.
Rolul meu este de a face echipa să se trezească, să facem un grup unit, pentru a demonstra asta pe teren. Vreau să redevenim un grup unit. Dacă vestiarul nu este unit și sunt disensiuni, asta se vede în teren. Eu vreau să avem un vestiar de temut", a declarat Pârvu, citat de Agerpres.
Tehnicianul s-a arătat încrezător că echipa ploieșteană va reuși să depășească problemele financiare: "Nu suntem echipa care avem problemele cele mai mari din Liga I. Lucrurile sunt în regulă și din punctul ăsta de vedere eu nu am nicio problemă."
Pârvu le-a transmis jucătorilor că nu va avea niciun preferat și că vor fi nevoiți să muncească la antrenamente pentru a se impune.
"Le-am transmis jucătorilor că pentru mine este un moment zero. Toți jucătorii în acest moment au același statut, indiferent de nume sau naționalitate. Și ei trebuie să demonstreze la antrenament și la meci, nu am nicio prietenie și nicio dușmănie cu niciun jucător", a mai spus Florin Pârvu.
Citește și:

Florin Pârvu "este trup și suflet pentru Petrolul"

Claudiu Tudor, președintele clubului Petrolul Ploiești, a afirmat că Pârvu a fost prima opțiune în alegerea antrenorului după plecarea lui Nicolae Constantin.
"Au fost două zile destul de dificile. Nicolae Constantin a decis să întrerupă și a crezut de cuviință că este mai bine să vină altcineva în locul lui. Am hotărât să mergem pe linia antrenorilor autohtoni, ne-am redresat imediat și primul nume pe care l-am spus a fost Florin Pârvu. Ne-am înțeles imediat, nu a pus nicio secundă problema banilor. Am mare încredere în el că lucrurile se vor redresa.
Prin aducerea lui Florin Pârvu venim cu un suflu nou, mă bazez pe dorința lui de a confirma ca antrenor și pe dragostea pe care o are pentru acest club. Este un fost căpitan al acestei echipe și este trup și suflet pentru Petrolul.
Are tot sprijinul nostru, are mână liberă în ceea ce privește jucătorii. Sunt echipe care au probleme mai mari decât noi, e o echipă cu probleme financiare mai mari care ne-a și bătut, deci nu aici este problema. Este vorba de atitudine", a declarat Tudor.
Oficialul echipei ploieștene a precizat că în următoarele zile urmează să mai transfere 1-2 jucători: "Vor mai veni jucători zilele acestea, cât mai repede. Noi îi aducem pentru a ne ajuta. Cel puțin 1-2 jucători vor veni. Astăzi suntem în discuții și cu un străin și cu un român, pe același post. Un fundaș 100% va veni."

Cine e Florin Pârvu

Clubul de fotbal Petrolul Ploiești a anunțat, marți, instalarea lui Florin Pârvu în funcția de antrenor principal al echipei, post rămas liber după demisia lui Nicolae Constantin.
În vârstă de 47 ani, Florin Pârvu s-a născut la Ploiești și a debutat ca jucător la Petrolul în prima divizie în sezonul 1995-1996. A avut apoi o experiență de doi ani în China, la Henan, revenind la Petrolul, unde a continuat până în 2001, când s-a transferat la Dinamo București.
A mai jucat pentru FC Brașov, Universitatea Craiova, Stal Alcevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), din nou Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi și CS Turnu Severin, echipă la care și-a încheiat cariera de jucător și început-o pe cea de antrenor, ca secund al lui Marian Bondrea.
El a mai fost antrenor secund la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi la Rapid București.
Ca antrenor principal, el a condus în România formațiile Chimia Brazi, Conpet Ploiești. Ultima oară a activat ca principal în China, la Henan, acolo unde a fost tehnicianul formațiilor U19, U21 și, ultima dată, al echipei a doua a clubului.
Antrenorul Nicolae Constantin a demisionat marți, după ce Petrolul a fost surclasată de FC Botoșani cu 5-0, luni seara, în etapa a 24-a a SuperLigii.
Florin Pârvu va debuta ca antrenor al Petrolului în meciul cu FC Hermannstadt, din etapa a 25-a a SuperLigii, luni, pe Stadionul ''Ilie Oană'' (ora 20:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo