Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Răducioiu dă de pământ cu FCSB-ul lui Nicolae Dică după eșecul de pe terenul Craiovei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/09/2022 la 12:04 GMT+3

Fostul internațional român s-a declarat dezamăgit de nivelul de joc al celor două echipe angrenate în derby-ul de aseară și a avertizat în legătură cu situația în care se află FCSB, cu o defensivă în pioneze și mai aproape de retrogradare decât de lupta la titlu.

Universitatea Craiova - FCSB

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
FCSB a pierdut aseară pe "Ion Oblemenco" în fața Universității Craiova cu scorul de 2-1, iar jocul trupei lui Nicolae Dică nu a arătat deloc bine, în concordanță cu ultimele partide de campionat.
Entuziasmul din jurul echipei odată cu participarea din nou în grupele unei competiții europene pare să se risipească, iar fostul atacant al României, Florin Răducioiu, avertizează cu privire la situația în care se află echipa bucureșteană.

Florin Răducioiu condamnă strategia roș-albaștrilor

Fostul atacant al echipei naționale a criticat jocul vicecampioanei și implicit strategia aleasă de Nicolae Dică, pe care nu-l consideră capabil să dea încredere echipei și să poată reveni la un joc mai bun. Răducioiu s-a arătat dezamăgit de nivelul arătat de cele două echipe în derby-ul de aseară și consideră că Dică nu face nimic pentru a îndrepta problemele din defensivă, acolo unde Dawa și Tamm nu par siguri în evoluții.
"Mie, personal, nu mi-a plăcut foarte mult meciul. Dar trebuie să spun că a câștigat echipa care a jucat mai bine, care a creat mai mult și care și-a dorit mai mult victoria. De ce nu mi-a plăcut? A fost o perioadă destul de lungă, plictisitoare în timpul meciului. A fost un meci care nu m-a impresionat prea mult.
Dică a pierdut entuziasmul inițial. A calificat echipa în cupele europene, într-adevăr, dar trebuie să te gândești la prezent, care e negru în acest moment. Echipa lui nu mi se pare că domină, n-am văzut-o pe FCSB măcar s-o domine pe Craiova. Au mari probleme în apărare, primesc două goluri pe meci, în medie. Foarte multe!
Dică trebuie să se gândească la compartimentul defensiv, sunt mari probleme acolo, pentru că cei doi apărători centrali nu dau încredere. E o echipă dezorientată, la fel ca antrenorul ei", a spus fostul internațional român.
Citește și:

FCSB pare că nu-și poate reveni

Cu doar 8 puncte în 9 etape scurse de Superligă, FCSB este mai aproape de retrogradarea directă decât de un loc de play-off, fiind unul dintre cele mai slabe începuturi de campionat din istoria clubului.
Echipa a înregistrat o singură victorie în acest nou sezon, însă și aceea chinuită, deoarece Chindia Târgoviște a avut 2-0 la pauză, însă a încasat trei goluri în repriza secundă și a pierdut cu 3-2. În rest, singurul club care a partiipat în toate edițiile de play-off de când s-a trecut la acest sistem, a avut mari probleme și obiectivul câștigării campionatului pare aproape imposibil în momentul actual.
Doar două echipe sunt mai jos în clasament decât FCSB, CS Mioveni și Chindia Târgoviște, însă e adevărat că roș-albaștrii au două meciuri mai puțin disputate, astfel că în ipoteza în are le-ar câștiga pe ambele, ar urca pe locul 10 și s-ar apropia la doar două puncte de ocupanta locului 6, ultimul de play-off, însă restanțele sunt foarte dificile. Pe FC Botoșani și campioana CFR Cluj va trebui să le întâlnească FCSB în luna decembrie.
De asemenea, fiind obișnuită să fie printre cele mai ofensive echipe din campionat și chiar echipa care dă golgheterul la finalul sezonului, FCSB are doar 11 goluri marcate în acest start de sezon de campionat, spre deosebire de Farul Constanța (cea mai bună ofensivă), care a înscris de 22 de ori.
La capitolul defensivă, vicecampioana stă și mai prost, având 15 goluri primite, adică o medie de aproximativ 1,7 goluri încasate în fiecare meci. Doar Chindia Târgoviște și FC Botoșani au o apărare mai slabă, cu 18, respectiv 16 goluri încasate, însă în 10 etape.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?

Declarațiile lui Dică după un nou eșec

După ce a înregistrat al patrulea eșec de când a preluat echipa, Nicolae Dică a avut o declarație în stilul lui Dan Petrescu, acuzând mai degrabă ghinionul decât propria strategie aleasă sau randamentul dat de proprii jucători.
"Sunt în zodia ghinionului, numai mie poate să mi se întâmple să pierd așa. Locul din clasament e rușinos, le-am spus jucătorilor în vestiar, e inadmisibil ca în nouă etape să câștigi doar un joc.
Știți și voi, antrenorul e principalul vinovat. Eu fac totul ca să câștigăm, dar jucătorii intră pe teren. În Europa arătăm bine, în campionat arătăm rău.
Cât am încrederea patronului, voi face tot ce depinde de mine să duc echipa sus. Am o lună și jumătate de când am venit la echipă și mulți jucători noi. Nu e ușor", a declarat antrenorul de la FCSB la finalul meciului pierdut cu Universitatea Craiova.
Statisticile lui Nicolae Dică în actualul mandat la FCSB reprezintă 14 partide, 7 de campionat și 7 în cadrul celei de-a treia competiții europene, UEFA Europa Conference League. A înregistrat 5 succese, 5 remize și 4 înfrângeri, cu un total de 21 goluri marcate și 20 primite, un bilanț modest având în vedere pretențiile clubului, însă a fost antrenorul care a dus vicecampioana în grupele unei competiții europene după o pauză de 5 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo