Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Forma bună a lui Florinel Coman îi poate aduce transferul mult visat. Ce echipă e pe urmele sale

Tibi Munteanu

Publicat 19/04/2023 la 14:56 GMT+3

FCSB e pe val după victoria de luni seară cu liderul Farul, iar acum formația antrenată de Elias Charalambous e la doar două puncte de primul loc. Unul dintre cei mai buni oameni de pe teren a fost Florinel Coman, care pare că se află într-o formă de zile mari, trecându-și numele pe tabelă în fiecare din ultimele 3 partide și în vară ar putea prinde un transfer uriaș.

Florinel Coman

Credit imagine: Eurosport

FCSB poate da lovitura în următoarea fereastră de mercato, pentru că unul dintre cei mai în formă fotbaliști, Florinel Coman, pare să fie curtat de o echipă importantă din Europa.
Șeptarul bucureștenilor s-a dovedit extrem de eficient în ultimele 3 etape, reușind să-și treacă numele pe tabela de marcaj în victoriile cu 2-1 cu Sepsi și Farul, dar și în remiza cu CFR Cluj, ajungând la un total de 9 reușite în acest sezon.

Clubul european care a pus ochii pe Florinel Coman

Potrivit publicației Fanatik, pe adresa clubului care ocupă momentan poziția a 3-a în clasament ar fi venit o propune de transfer pentru fotbalistul de 25 de ani adus de la Viitorul Constanța în vara anului 2017 în schimbul a 3 milioane de euro din partea unei echipe care ar fi dorit să-l transfere și în trecut, însă mutarea a picat din cauza sumei cerute de conducerea roș-albaștrilor.
Este vorba de Sporting Lisabona, club care ar fi fost dispus să plătească pentru Coman 9 milioane de euro în urmă cu 3 ani și care a rămas interesat de achiziția fotbalistului născut la Brăila.
Conform sursei menționate anterior, la meciul de luni seară cu Farul Constanța au participat mai mulți scouteri de la cluburi importante din Europa, printre care și cei de la Sporting, iar cum Florinel Coman a fost printre cei mai buni oameni de pe teren, marcând și un gol frumos.
Teoretic afacerea s-ar putea realiza pe o sumă mult mai mică decât cea propusă de portughezi în 2020, conducerea FCSB fiind hotărâtă să accepte o eventuală ofertă de aproximativ 5-6 milioane de euro, mai ales că Florinel Coman are contract valabil până în vara anului 2024, astfel că în următoarea fereastră de mercato ar fi cam ultimul tren pentru club să primească o sumă importantă de pe urma sa.
Citește și:

Florinel Coman caută primul titlu cu FCSB

FCSB este plină de optimism după victoria de luni seară contra liderului, pentru că echipa lui Charalambous s-a apropiat la doar două puncte de constănțeni și la unul de CFR Cluj. Până acum roș-albaștrii nu au pierdut de când s-au înjumătățit punctele, urmând ca la finalul acestei săptămâni să aibă parte de ultima confruntare din prima manșă a play-off-ului, pe terenul celor de la Rapid.
Pentru suporterii echipei un titlu ar reprezenta triumful absolut, ținând cont că FCSB nu a mai câștigat campionatul din 2015, de pe vremea când Florinel Coman avea doar 17 ani și evolua la Viitorul Constanța.
Inclusiv pentru extrema stânga de 25 de ani ar fi o performanță remarcabilă, cu toate că a mai simțit emoțiile câștigării titlului în 2017, când Viitorul a ieșit campioană. Cota sa de piață este de 2,5 milioane de euro în momentul de față, însă e încă departe de vârful din urmă cu 3 ani, când Coman era evaluat la 6 milioane de euro potrivit Transfermarkt.
Mai sunt 6 etape de disputat, iar lupta pare una aprigă, foarte posibil ca desemnarea noii campioane să se decidă chiar la finalul ultimei runde.
Așadar, în cazul în care ar cuceri titlul, FCSB ar putea să îl vândă pe Florinel Coman mult mai bine decât ar face-o în prezent, fie că vine vorba de o sumă mai mare, fie de păstrarea unui eventual procent dintr-o revânzare ulterioară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo