Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul cu 3 titluri de campion alături de FCSB se gândește la retragere

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/01/2023 la 12:03 GMT+2

Unul dintre fotbaliștii care au reprezentat ultimele mari performanțe ale FCSB și care a pus serios umărul la ultimele trofee obținute în fotbalul românesc pentru roș-albaștri, se gândește serios să se retragă din activitate, după ce nu a mai evoluat de câteva luni la nicio echipă.

Ultimul titlu câștigat de FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Câștigător a 7 trofee în perioada în care a evoluat la FCSB, un fost internațional român e pregătit să se retragă definitiv din fotbal, după ce a rămas fără echipă din vară, refuzând să joace în eșalonul secund.
Ajuns să fie cotat la 200 de mii de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Cristi Tănase nu și-a găsit echipă de după despărțirea de FC Argeș și se gândește că momentul retragerii este tot mai aproape.

Cristi Tănase ia în calcul retragerea din fotbal la aproape 36 de ani

Fost jucător la FC Argeș, Mioveni, FCSB, Tianjin Teda, Sivasspor, Karabukspor, Eskisehirspor, Giresunspor și Clinceni, Cristian Tănase se gândește serios să se retragă din activitatea de fotbalist profesionist, la aproape 36 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 18 februarie.
Într-un interviu acordat celor de la Antena Sport, mijlocașul de bandă stânga a transmis că nu are nicio discuție cu niciun club, însă după ce s-a despărțit, în vară, de FC Argeș, ar fi putut merge în liga secundă la Chiajna, dar a refuzat, considerând liga a 2-a din România un nivel mult prea scăzut. Tănase a recunoscut că așteaptă să apară o ofertă bună, dar dacă nu, ia în serios și varianta anunțării retragerii.
"Deocamdată, nu am discutat cu nimeni. Atunci când am plecat de la Pitești, au fost ceva discuții cu Chiajna, cu primarul Tănase. Apoi, am zis că Liga 2 nu prea e pentru mine și am zis să mai stau.
Și știi cum e… trece timpul. Nu știu dacă mai pot să mai joc. Mă gândesc la retragere. Nu sunt sută la sută sigur, dar nu vreau să mă duc în Liga 2 sau prin nu știu ce alte orașe.
Cam 80%, aș vrea să agăț ghetele în cui. Dacă e să fie vreo propunere bună, da, dar altfel nu are rost", a afirmat Cristi Tănase.
Citește și:

Cifrele lui Cristi Tănase în fotbalul românesc

Născut la Pitești, Cristi Tănase a început fotbalul la formația locală, a fost o perioadă împrumutat la Dacia Mioveni, iar în august 2009 a plecat definitiv la FCSB, în schimbul a 1,8 milioane de euro, o sumă importantă la acea vreme.
Timp de 6 ani a evoluat pentru clubul roș-albastru, când a avut și cele mai bune cifre din întreaga sa carieră, jucând 230 de meciuri, în care a marcat de 30 de ori și a oferit 48 de pase decisive. Nu mai puțin de 7 trofee a câștigat Tănase în perioada petrecută la FCSB, după cum urmează:
  • 2 Cupa României (2011 și 2015)
  • o Cupă a Ligii României (2015)
  • 3 titluri de campion al României (2013, 2014 și 2015)
  • o Supercupă a României (2014)
Ulterior, a plecat în China pentru 1 milion de euro, dar nu a rezistat decât 6 luni și și-a început o nouă experiență în Turcia, la Sivasspor și Karabukspor, ca mai apoi să se întoarcă la FCSB pentru o perioadă de 6 luni.
În septembrie 2020 a revenit în țară, la Academica Clinceni, iar după doar un an a semnat cu FC Argeș, tot pentru o perioadă de un an. Per total, în fotbalul românesc a jucat 357 de meciuri, a marcat 37 de goluri și a oferit 56 de assist-uri.
La echipa națională a României a debutat pe 19 noiembrie 2008, sub comanda lui Victor Pițurcă, într-o partidă amicală împotriva Georgiei, câștigată de tricolori cu 2-1 și până în prezent a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 41 de ori, reușind să înscrie 6 goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo