Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabi Tamaș știe ce trebuie să facă Pintilii pentru a obține licența PRO mai repede! "FRF îl poate ajuta"

Bianca Dumitru

Publicat 24/03/2023 la 14:23 GMT+2

FCSB nu are antrenor cu licență PRO și riscă sancțiuni grave dacă Mihai Pintilii va continua pe banca tehnică. Gabi Tamaș a comentat situația roș-albaștrilor, oferindu-i un sfat celui care se ocupă de pregătirea jucătorilor vicecampioanei României.

Mihai Pintilii (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB a fost fără Mihai Pintilii în ultimele 4 etape din SuperLigă, acesta fiind suspendat de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, după o sesizare făcută de directorul Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel.
Vicecampioana României riscă sancțiuni grave dacă nu își aduce un antrenor cu licență PRO, dar șefii clubului nu au găsit încă niciun tehnician care să accepte condițiile impuse de conducere.
Gabi Tamaș a vorbit, în această săptămână, despre situația lui Pintilii în cadrul podcast-ului VictoryCup. Fundașul a spus că regulile trebuie respectate de toate lumea, dar a venit și cu un sfat pentru fostul fotbalist care se ocupă de pregătirea jucătorilor de la FCSB.
Tamaș a transmis că Pintilii nu poate decât să discute cu cei de la FRF pentru a încerca să primească un avantaj în obținerea licenței PRO ca urmare a cifrelor înregistrate de-a lungul carierei în tricoul echipei naționale.
"Ăștia sunt pașii. Nu poți, nu ai cum altfel. Asta este, ce am vrea să facem acum? Hai, mă, că am jucat 50 de meciuri la echipa națională, dă-mi licența PRO. Nu ai cum să faci așa ceva.
Beneficii sunt, vă zic sincer că sunt, dar trebuie să vorbească cu cei de la Federație și te pot ajuta într-un fel sau altul, că ai făcut ceva pentru România.
Poți găsi o variantă să termini mai repede sau să faci anumite cursuri suplimentare, doar că trebuie vorbit. Nu cred că nu există beneficii pentru cei care au ajutat fotbalul românesc", a declarat Gabi Tamaș.
Citește și:

VARIANTA PREGĂTITĂ DE FCSB, PENTRU A-L ȚINE PE PINTILII PE BANCĂ PÂNĂ ÎN VARĂ

FCSB se află într-o situație complicată în acest moment, rămasă fără antrenor principal la începutul acestei luni, în finalul sezonului regulat. Deși s-au vehiculat mai multe variante pentru banca tehnică a roș-albaștrilor, conducerea clubului a anunțat recent că nu se grăbește să își numească un tehnician.
Ba dimpotrivă, acum șefii se gândesc chiar la o variantă de rezervă, pe care să o pună în practică, astfel încât Mihai Pintilii să rămână la cârma echipei până în vară, fără a risca însă o nouă suspendare.
Conducerea vicecampioanei României pune la cale un plan interesant, care se bazează pe faptul că regulamentul FRF prevede că atunci când un antrenor cu licență PRO pleacă de la echipă, clubul poate angaja pe oricine, pe o perioadă de 30 de zile.
În acest sens, oficialii celor de la FCSB iau în calcul să angajeze un antrenor cu acte doar pentru o rundă, ca mai apoi echipa să poată rămâne cu Pintilii vreme de o lună.
Acest lucru s-a întâmplat în toamna anului trecut, atunci când Nicolae Dică a plecat de la roș-albaștri, iar Pintilii i-a luat locul. La fel s-ar fi putut întâmpla și acum, după plecarea lui Leo Strizu, însă de această dată Pintilii a fost suspendat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo