Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gică Hagi, mesaj clar: "Nu cred că există un club în lume care să facă asta!" Ce spune de cupele europene

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/11/2022 la 23:00 GMT+2

Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul, a vorbit despre propria sa academie, pe care o consideră unică în lume, dar și despre șansele ca liderul din SuperLiga să meragă în competițiile europene în sezonul viitor.

Gică Hagi

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul, a susținut o conferință de presă înaintea meciului pe care îl va susține cu Chindia Târgoviște, partidă programată sâmbătă, de la ora 17:30, în etapa a 18-a din SuperLiga.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Acesta a vorbit, printre altele, despre propria academie și despre sumele investite din buget la secțiile de copii și juniori. "Regele" a mărturisit că ceea ce se întâmplă la Farul este unic în lume.
"Clubul are o identitate foarte bună, o identitate bazată pe centrul de copii şi juniori. Investim foarte mult în acest centru, chiar 30% din buget dăm direct către copii şi juniori.
E o sumă foarte importantă, nu cred că există un club din lume care să bage atât de mulţi bani la copii şi juniori. Din lume, reţineţi", a declarat Hagi, la conferința de presă.
CITEȘTE ȘI:

Hagi, optimist că Farul poate merge în Europa

Farul are parte de un început foarte bun de sezon, fiind lider în întrecerea internă cu 40 de puncte după 17 runde. Dobrogenii au nevoie de un aviz pozitiv pentru a merge în cupele europene sezonul viitor, iar Hagi este optimist că echipa sa va putea evolua la anul în Europa.
"Le-am zis și jucătorilor, și suporterilor noștri și presei că încercăm să devenim cei mai buni. Nu mai putem să ne ascundem, să zicem că nu. Suntem, acolo sus, pe merite, avem avans de puncte, vrem să câștigăm campionatul!
Cred că și voi românii sunteți optimiști că se va rezolva. Unii, probabil, da, alții, poate nu. E România, nu? Suntem o echipă din România, nu? Ok. Și am făcut lucrurile așa cum trebuie.
Suntem încrezători că va fi bine. S-a făcut un lucru foarte bine. S-a luat un brand, un nume, și atât, în rest suntem același club care eram.
S-a schimbat doar numele, comunicăm acum cu Farul, dar CIF-ul și toate la club au rămas la fel, deci nu s-a schimbat nimic.
Suntem pe un drum mai încolo, de acum suntem Farul. Suntem împreună și pentru noi, constănțenii, avem un proiect, Farul, și vrem să facem o echipă mare", a adăugat Gică Hagi.

Farul așteaptă răspunsul de la TAS

În sezonul precedent, Farul nu a primit drept de a evolua în cupele europene ca urmare a fuziunii cu Viitorul, dar decizia nu a fost conestată întrucât echipa nu a terminat pe un loc care să o califice în Europa.
Pentru actualul sezon, datele sunt altele, iar marinarii așteaptă să primească licență. Farul a transmis o solicitare în acest sens către TAS, iar primul teremen este stabilit pentru luna decembrie.
"Nu înțeleg ce e nou acum față de acum două luni, doar că noi reușim să ne menținem sus. Decizia asta a UEFA e de trei luni de zile, am spus foarte clar că cei de acolo n-au înțeles exact, ei cred că echipa de Liga 2 a promovat nesportiv în Liga 1. Nu a fost o autosesizare, ci binevoitorii de acasă au informat UEFA.
A fost o sesizare din România, nu știu cine a făcut-o. Vine pe fondul unui moment bun al nostru, când n-aveam noi de știri care să destabilizeze sau să creeze un dubiu asupra lucrurilor pe care le-am făcut acum un an. Noi am făcut tot sub spiritul legii.
E doar ceva prost înțeles sau explicat. Acești domni au fost induși în eroare. Ne judecăm la TAS și ne vom apăra să demonstrăm că nu e cum cred dânșii. Federația ne-a susținut și ne susține în continuare", a spus Ciprian Marica, la Digi Sport Special.
Turneul Campionilor se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie și poate fi urmărit pe Eurosport, site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo