Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gică Hagi, sfat pentru ca Octavian Popescu să revină la forma maximă! "Regele" a avut un caz similar la Farul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/09/2022 la 17:44 GMT+3

Octavian Popescu este într-o scădere evidentă de formă. Fotbalistul de la FCSB atât de lăudat în sezonul trecut, când reușea niște execuții superbe din afara careului, nu se mai regăsește și are parte de critici. Gică Hagi vine în apărarea sa cu un sfat util, care să îi trezească simțurile de marcator.

Gică Hagi

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Octavian Popescu este un jucător total diferit față de ceea ce a arătat în sezonul precedent. Mijlocașul de la FCSB se remarca prin execuții mult peste nivelul Superligii. El a înscris de 8 ori în campionat și a participat direct la multe dintre reușitele echipei, prin pase de finețe.
Gică Hagi, cel care face o treabă excelentă în ceea ce privește creșterea de tinere talente, cine cu un sfat în ajutorul lui Popescu. "Regele" spune că are un caz asemănător la Farul, Enes Sali oprindu-se din creșterea ca jucător arătată anul trecut. Progresele tânărului sunt mai mici față de atunci, iar Hagi știe motivul în cazul ambilor jucători.
"Prea multă presiune, trebuie să stea liniştit, să-şi vadă de antrenamente, să joace, să aibă plăcerea să joace fotbal.
Ştiu că aşa am pătit şi cu Sali, la fel. S-a dus în cer, s-a dus sus, e greu să le absorbi la o vârstă, trebuie răbdare, timp, să-l linişteşti, să nu-i creezi presiune. Chiar dacă a jucat, are experienţă, a demonstrat-o că e un jucător care poate să ducă", a spus Gică Hagi pentru orangesport.ro.
Hagi cere răbdare în dreptul celor doi jucători. Antrenorul de la Farul este convins că liniștea și plăcerea pentru sportul pe care îl practică îi va aduce acolo unde ei își doresc.
Citește și:

Octavian Popescu este un jucător diferit

Față de anul trecut, Octavian Popescu oferă cu totul altceva. Golurile au lipsit complet în noul sezon, iar assist-urile sunt foarte puține în dreptul său. Mijlocașul care era văzut ca o mare speranță creează tot mai puține faze de poartă, iar fizicul său a fost criticat de mai multe voci.
O explicație a venit chiar din partea oficialilor de la FCSB. Popescu ar fi pus să facă faza defensivă mult mai intens decât o făcea în campionatul trecut, astfel că atunci când ajunge în ultima treime nu mai are luciditate pentru a lua cele mai bune decizii.
"Este un început slab de sezon pentru mine, sper să rezolv cât mai curând. Poate și că pentru sunt mutat de pe o poziție pe alta, dar trebuie să dau cel mai bun randament oriunde mă bagă Mister.
Am apelat la un mental coach pentru dezvoltarea mea. Dacă mă ajută să mă dezvolt, e normal să merg în continuare", a spus Octavian Popescu la sport.ro.
FCSB are o lună octombrie de foc. Echipa antrenată de Nicolae Dică are de disputat 5 meciuri în campionat și 3 în Conference League. La toate acestea, s-au adăugat și partidele din Cupa României, bucureștenii deplasându-se la Arad, pentru meciul cu UTA, ce va fi pe 19 octombrie. În Europa, vicecampionii sunt în fața dublei cu Silkeborg, care se poate dovedi decisivă pentru calificarea în primăvara europeană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo