Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Dumitrescu, mulțumit că Sepsi – FC U Craiova se joacă pe teren! "E soluția ideală"

Dani Morar

Actualizat 10/03/2023 la 10:42 GMT+2

Comisia de Recurs a decis ca partida Spesi – FC U Craiova să se rejoace, după ce, inițial, oltenii au fost avantajați și au câștigat cu 3-0 la "masa verde". Ilie Dumitrescu spune că situația se putea rezolva mult mai ușor, dacă cele două echipe nu se războiau după decizia arbitrului.

Ilie Dumitrescu

Credit imagine: Eurosport

Partida dintre Sepsi Sf. Gheorghe și FC U Craiova 1948 se va rejuca. Decizia a fost luată ieri de Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. În primă fază, Comisia de Disciplină a FRF a decis ca Sepsi să câștige partida cu 3-0 la masa verde, după ce Andrei Chivulete a oprit meciul în minutul 26, scor 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor veniți de la Craiova.
Ilie Dumitrescu crede că, din punct de vedere sportiv, această decizie este excelentă. Cele două formații se luptă în mod direct pentru locul 6, ultimul care asigură accederea în play-off, astfel că cea mai bună echipă se va decide pe teren. Analistul spune că situația se putea rezolva mult mai ușor, explicând și cum se putea face acest lucru.
"Cu siguranță, în plan fotbalistic, soluția ideală este ca meciul să se desfășoare pe teren, iar echipa mai bună să intre în play-off, cu aspirații către cupele europene. Dacă aș fi fost în conducerea lui Sepsi, aș fi spus că trebuie să se joace meciul pe teren.
Se poate rezolva mai ușor situația dacă există o întâmpinare din partea clubului care a fost avantajat la "masa verde" și un acord de principiu și din partea celor care au pierdut meciul", a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Cei de la Sepsi vor ataca decizia la TAS

Attila Hadnagy, directorul general de la Sepsi Sf. Gheorghe, a declarat că echipa sa își va ataca decizia la TAS. Oficialul covăsnenilor spune că nu este vorba despre rezultat sau despre punctele puse în joc, ci despre nerespectarea regulamentului:
"Credeți-mă că este ceva incredibil. Nu pot să cred. Credeam că visez. Problema nu e că rejucăm, nici punctele. Dar e clar că regulamentul e degeaba! Suntem în legea junglei.
Nu mai avem niciun regulament. Avem doar legea Mititelu, pentru că el de două săptămâni tot spune că se rejoacă. De două săptămâni zice asta, deci știa. Mi-e scârbă de tot ce s-a întâmplat. Dacă conducem 2-0, 3-0 cu un adversar, o să strige suporterii cine știe ce, se întrerupe meciul și o luăm de la zero.
Asta ca o pildă. Și noi am zis că trebuie să rejucăm, dar înseamnă că regulamentele sunt degeaba. Nu mă mai interesează ce va fi joi. Nu mai e un meci de fotbal. Ne e scârbă de acest meci.
Cum să rejoci un asemenea meci? Nu e vorba de meci sau rejucare. Nu ne e frică de Craiova, dar e clar că nu avem niciun regulament.
Nu o să ne oprim aici. Mergem la TAS. Când se va decide, se va decide. Dar să aflăm adevărul. La noi în țară nu e corectitudine și adevăr. Mergem mai departe", a spus Attila Hadnagy pentru Gazeta Sporturilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo