Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorii de la FCSB, mai motivați ca niciodată pentru derby-ul cu Rapid! "Nici nu trebuie să ai antrenor"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/11/2022 la 15:51 GMT+2

FCSB și Rapid se vor întâlni duminică pe Arena Națională, în derby-ul etapei a 17-a din SuperLiga României. Orgoliile sunt mai mari ca niciodată înaintea partidei, însă Mihai Pintilii e convins că situația din clasament nu va influența rezultatul final.

Rapid - FCSB. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB se pregătește de meciul cu Rapid, după ce a ieșit pe ușa din dos din Conference League. Mihai Pintilii o va antrena pe echipa roș-albastră și în acest meci, datorită faptului că oficialii clubului nu au găsit un înlocuitor pentru Nicolae Dică de la demisia acestuia. Cel care îi va conduce de pe bancă pe Florinel Coman și compania este convins că situația din clasament nu va conta în derby, iar jucătorii sunt mai motivați ca niciodată, neavând nevoie de un antrenor pentru a-i întări psihic înainte de meci.
"Simt echipa alături de mine, grupul îl simt bine. Ei trebuie să demonstreze asta în teren, nu trebuie să îi simt aproape de mine. Ei trebuie să ducă echipa asta spre victorie, să câștigăm meciurile, asta e cel mai important. Nu îmi doresc să mă iubească. M-aș bucura mult mai mult dacă am câștiga meciurile și pe mine să mă înjure. Cred că atunci ar fi satisfacția mai mare, pentru că atunci e liniște la echipă și totul e bine și frumos.
Cred că orice echipă se bucură să ne prindă printr-o perioadă mai proastă. (N.r. – E favorită Rapid?) Normal, din pricina locului din clasament. Dar în derby-uri niciodată nu contează chestia asta. În derby-uri se egalează tot. (N.r. – Se luptă la titlu Rapid?) Dacă sunt acolo, clar. Cine intră în play-off, se bate la titlu.
(N.r. – Despre Adrian Mutu) Am jucat cu el și la echipa națională. Pentru mine e un fost coleg, un antrenor bun, o să îi strâng mâna, o să îl felicit, simplu. (N.r. – Vei aborda altă tactică la meciul cu Rapid?) Nu, într-un derby nici nu trebuie să ai antrenor. Aici ține totul de tine și de suporteri. Vom vedea mâine, în funcție și de cum se simt jucătorii. Au jucat acum 3 zile un meci greu, au alergat destul de mult. Probleme am avut în apărare de când am început, e problema noastră cea mai importantă. Toată lumea e responsabilă și toți suntem vinovați pentru că primim goluri", a declarat Mihai Pintilii, în conferința de presă premergătoare duelului dintre FCSB și Rapid.
Citește și:

Mihai Pintilii va rămâne pe banca FCSB până la meciurile echipei naționale

Conducerea roș-albaștrilor a confirmat că Pintilii va rămâne pe bancă pâna la pauza competițională cauzată de cele două meciuri amicale ale echipei naționale. Astfel, actualul antrenor va conduce jucătorii la meciurile cu Rapid, Oțelul, în Cupă, și FCU Craiova 1948. Fostul jucător a dorit să menționeze încă o dată că nu este pregătit să preia acest rol și așteaptă cât mai repede un om competent pe această poziție.
"Am zis și mă repet: mai durează până să fiu eu antrenor la această echipă. Normal să fiu aproape de ei, orice problemă au avut mi-au zis-o, am încercat să-i încurajez, să le dau soluții. Este și normal să vorbească frumos despre mine.
Eu încă nu sunt pregătit să fiu antrenorul lor. Ar trebui să mă schimb eu și situația este diferită de tot ce se întâmplă",a adăugta Mihai Pintilii.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo