Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laszlo Balint, OUT de la Craiova înainte de returul cu Zorya! Cei doi posibili înlocuitori de pe lista lui Rotaru

Bianca Dumitru

Actualizat 08/08/2022 la 17:45 GMT+3

Laszlo Balint s-a despărțit de Universitatea Craiova chiar după derby-ul cu FC U Craiova, câștigat cu scorul de 1-2. Antrenorul a fost dat afară cu doar 3 zile înainte de returul cu Zorya Lugansk, decisiv pentru calificarea în play-off-ul Conference League.

Laszlo Balint

Credit imagine: facebook

Universitatea Craiova s-a impus în derby-ul cu marea rivală de la FC U, dar rezultatul nu a fost suficient pentru a-l menține pe Laszlo Balint pe postul de antrenor principal al echipei.
Oltenii au înregistrat în startul acestui sezon două victorii (3-0 cu Vllaznia și 2-1 cu FC U Craiova), 3 rezultate de egalitate (2-2 cu Sepsi, 1-1 cu Vllaznia și 1-1 cu "U" Cluj) și două înfrângeri (0-1 cu Rapid și 0-1 cu Zorya), iar șefii din Bănie au decis să nu mai continue alături de Laszlo Balint, care fusese adus la echipă în locul lui Laurențiu Reghecampf.
Președintele Universității Craiova a anunțat în această dimineață că antrenorul ar putea pleca de la echipă înainte de returul cu Zorya, care este programat joi: "La toți antrenorii de la Craiova tot timpul scaunul se clatină când nu sunt rezultate. Nu știu (n.r. dacă va mai fi Laszlo Balint pe bancă la returul cu Zorya). Orice se poate întâmpla.
Au obținut victoria în derby, dar până acum au fost înfrângeri. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Aia vreau, să ne calificăm în play-off-ul Conference League", a declarat Sorin Cârțu pentru ProSport.
Ulterior Orange Sport a scris că oficialii clubului au început deja negocierile pentru rezilierea contractului lui Balint. Patronul din Bănie are două nume importante pe lista posibililor înlocuitori ai tehnicianului de 43 de ani. Este vorba despre Mirel Rădoi, dar, potrivit informațiilor Eurosport, și despre Cosmin Contra.
Citește și:

Laszlo Balint, încrezător după victoria din derby-ul Craiovei

După victoria din derby-ul Craiovei, Laszlo Balint era optimist de modul în care arată echipa sa, spunând că are încredere în jucători și în ceea ce pot realiza împreună.
"Vreau să-i felicit pe băieți pentru că au făcut un efort admirabil. Știam că va trebui să suferim, să absorbim momentele de presiune ale adversarului. Am fost un grup unit și asta mi-a plăcut. Au fost momente și momente și eu cred că e normal asta într-o perioadă în care aceste meciuri vin unul după altul.
Mă bucură reacția de după golul lor, în care imediat am avut o șansă uriașă de a marca. Posesia nu câștigă jocurile. Suntem într-o perioadă în care, v-am spus, aveam nevoie de rezultat. Știam că o să avem spații, că o să putem să accelerăm când ei se vor deschide.
Astfel de meciuri nu se câștigă lejer, la pas, trebuie să suferi. Am avut meciuri în care am dominat și am pierdut, iar acum am vrut să ne securizăm rezultatul. Degeaba jucam bine dacă rezultatul nu era cel dorit și la final pierdeam iarăși din încredere.
E normal să existe probleme, așa e și situația lui Andrei Ivan. Nu am putut să rotesc jucătorii cum am dorit în startul sezonului, e adevărat. În acest moment sunt mulțumit de lot, dar știu că se lucrează la acest aspect. Eu și colegii mei lucrăm și încercăm să recuperăm atât fizic, cât și mental.
Baiaram apare, are ocazii, e clar că îi lipsește golul. E un copil care are calitate, care are parametrii fizici foarte buni și care muncește foarte mult, sunt convins că vor veni și reușitele în curând. Cred foarte mult că putem întoarce rezultatul cu Zorya, am încredere în jucători. Așteptăm meciul de joi cu optimism", a declarat Laszlo Balint, duminică seara.
Universitatea Craiova va evolua joi, de la ora 20:30, în manșa a doua din turul 3 preliminar al Conference League. Oltenii au o misiune dificilă în fața celor de la Zorya, pe care trebuie să îi învingă pentru a obține calificarea în play-off-ul competiției. În meciul tur, ucrainenii au câștigat cu 1-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo