Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leo Strizu a gafat după victoria cu FC Botoșani! Cum a explicat schimbările și ce a spus despre Pintilii

Bianca Dumitru

Publicat 01/12/2022 la 22:40 GMT+2

FCSB s-a impus astăzi în restanța cu FC Botoșani, contând pentru a șasea etapă a SuperLigii, cu scorul de 3-2. După meci, noul antrenor al roș-albaștrilor, Leo Strizu, a făcut câteva declarații, anunțând cine e fotbalistul care ar putea să prindă tot mai des primul 11.

Leo Strizu (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB a câștigat în această seară duelul cu FC Botoșani, scor 3-2, contând pentru a șasea etapă a SuperLigii. Tamm, Compagno și Edjouma au înscris pentru roș-albaștri, de cealaltă parte Mailat fiind cel care l-a învins, în două rânduri, pe Târnovanu.
După meciul cu FC Botoșani, noul antrenor al celor de la FCSB s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale. Leo Strizu a vorbit despre jucătorii care l-au impresionat și a explicat strategia pe baza căreia a făcut schimbările de la pauză.
De asemenea, tehnicianul a anunțat că David Miculescu are șanse mari de a prinde tot mai des în viitor primul 11, arătându-se mulțumit de evoluția fostului jucător de la UTA Arad.
Cu privire la tânărul atacant, Strizu a făcut și o gafă, spunând că i-a plăcut jocul făcut de el în prima repriză, deși Miculescu a fost trimis pe teren abia în ultima jumătate de oră a meciului.
Citește și:

Leo Strizu, mulțumit după debutul la FCSB

"Putea fi mai mult, dar sunt bucuros pentru băieți, pentru mine, sunt foarte bucuros de modul în care am fost primit. Felicit băieții! Deocamdată, cred că cel mai important lucru pentru mine sunt două aspecte: acei tineri, cum ar fi Miculescu. Prima repriză a jucat foarte bine. Și Tavi Popescu! Apoi, a intrat Pantea.
Eu sunt adeptul jucătorilor tineri în permanență. Cred că s-a văzut că am venit doar să câștigăm și poate la golul doi, dacă eram mai atenți, nu îl primeam. În rest, am pus pericol de fiecare dată. Pentru mine e îmbucurător că Miculescu se pregătește foarte bine, are o atitudine foarte bună și va fi o variantă foarte, foarte probabilă.
Am să vă dau foarte multe argumente pentru aceste schimbări. Crețu cu Pantea pentru că Pantea, anul ăsta, a fost component al lotului României pentru Campionatul European, deci trebuie să le dai și lor încredere. Miculescu se pregătește foarte bine, v-am spus. Omrani va juca pentru că stă următoarea etapă Compagno. Iar Edjouma pentru că trebuia să blocăm și aveam nevoie de travaliul lui.
După această pauză, mă așteptam să fie un joc mai închis, dar a fost foarte deschis. Noi ne-am propus să venim, să marcăm și să înscriem. Am luat două goluri, dar puteam să dăm vreo cinci!
Pinti e colaborator, trăiește cum crede el. El trăiește mai mult decât toți. L-am stăpânit cu greu, dar voi vorbi la Școala de Antrenori să introducem un paragraf în care să încercăm să facem ceva asemănător... așa cum avem centura de siguranță pe avion, să o punem și pe bancă.
Cred că jocul lui Octavian Popescu va fi din ce în ce mai bun. Este meritul lui Pinti pentru că de la meciul cu Rapid i-a dat foarte multă încredere. Copilul s-a atașat, a ascultat și pune în practică tot ce a lucrat cu Pinti.
Va fi mult de muncă, mai mult psihic. Echipa va trebui să asculte foarte mult și să încercăm să facem un joc în care să mergem numai la victorii, indiferent că vor fi victorii categorice sau mai grele", a declarat Leo Strizu.
În urma acestei victorii, vicecampioana României a urcat pe locul 5 în clasamentul din SuperLigă, cu 29 de puncte, având un meci mai puțin față de Rapid și Universitatea Craiova, care sunt pe locurile 3 și 4, cu 33, respectiv 32 de puncte.
Pentru FCSB urmează duelul cu CS Mioveni, contând pentru a 19-a etapă a SuperLigii, meci programat luni, de la ora 19:00. Apoi, joia viitoare, roș-albaștrii vor înfrunta FC Botoșani, de această dată într-o partidă din a treia rundă a grupelor Cupei României.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo