Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leonard Strizu, optimist în vederea duelului cu CFR Cluj, deși FCSB a pierdut în ultima etapă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/02/2023 la 13:51 GMT+2

Vicecampioana României se pregătește pentru unul dintre cele mai importante dueluri din întreg sezonul, iar momentul nu este unul prea prielnic pentru elevii lui Leonard Strizu, care vin după un insucces pe teren propriu. Chiar și așa, antrenorul de 55 de ani e optimist cu privire la șansele echipei sale.

Leo Strizu, noul antrenor de la FCSB! Sursă foto: Liga2.Prosport.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Pentru FCSB urmează unul dintre cele mai dificile meciuri din întreg sezonul, pentru că vor evolua în deplasare la CFR Cluj, principala contracandidată la câștigarea titlului și campioana ultimelor 5 ediții de primă ligă românească.
Roș-albaștrii nu au un moral prea bun, mai ales pentru că au suferit un eșec în ultima etapă, împotriva Farului Constanța, însă antrenorul principal al echipei se arată încrezător în șansele echipei sale împotriva liderului din clasament.

Leo Strizu speră la o victorie pe terenul campioanei en-titre

Antrenorul din acte de la FCSB, pentru că este singurul deținător al licenței PRO din cadrul clubului, Leonard Strizu, prezent în conferința de presă premergătoare derby-ului de mâine seară din Gruia, unde roș-albaștrii vor juca un meci de o importanță semnificativă în vederea șanselor de câștigare a campionatului, a vorbit despre obiectivul pe care și-l propune pentru duelul cu CFR și despre cum a fost gestionat intern eșecul din etapa precedentă, cu Farul Constanța.
De asemenea, Strizu a pus capăt oricăror speculații cu privire la absența lui Malcom Edjouma, după ce au apărut zvonuri că FCSB s-ar fi înțeles pentru transferul său în Ungaria, la Ferencvaros.
"Echipa e mobilizată, mergem să luăm 3 puncte. Cam atât pot să vă spun. Ne interesează doar să câștigăm. Orice meci ne afectează șansele la titlu. În continuare, din punctul meu de vedere, campionatul se joacă. Toată lumea are de învățat din asemenea jocuri, dar vreau să-l uităm foarte repede meciul cu Farul.
Da, a fost un șoc, dar a durat foarte puțin. Am avut de învățat. Ne bazăm pe jucătorii noștri, mai ales cei din atac, care au și valoare. Mergem să câștigăm, trebuie să înscriem pentru asta. Și Omrani și Edjouma merg la Cluj.
Credeți că pot să vorbesc eu în numele conducerii? Bineînțeles că îl cunosc, el este patronul echipei, nu am cum să comentez eu ce spune. E patronul echipei, el decide, mai multe nu pot să spun că nu știu", a transmis Leonard Strizu.
Citește și:

Defensiva, principala grijă pentru staff-ul FCSB-ului

Vicecampioana României are mari probleme în apărare, pentru că titularii Dawa și Tamm nu au arătat că pot oferi o siguranță sporită, însă pot deveni decisivi în fața porții adverse, în special la fazele fixe, nefiind asta lucrul cel mai important la un fundaș central.
Tehnicienii de la FCSB sunt concentrați pe rezolvarea problemelor din defensivă, pentru că de cele mai multe ori, există fie erori de poziționare, fie gafe ale jucătorilor care ar trebui să dea cea mai mare siguranță. Dawa este cel mai recent caz, care a greșit flagrant în meciul cu Farul, după ce a luftat o degajare, l-a pus pe Alibec în cursă și a fost nevoit să îl faulteze din postura de ultim apărător, asumându-și un cartonaș roșu.
Camerunezul nu a fost la prima greșeală, însă opțiunile de pe banca de rezerve nu sunt deloc ceea ce și-ar dori un club cu pretenții la titlu, astfel că Dawa a primit în continuare încredere din partea staff-ului.
Pe plan intern, FCSB a încasat 28 de goluri în 23 de etape de Superligă, alte două în grupa de Cupa României din care nu a reușit să avanseze, iar în Europa a stat și mai rău. În faza grupelor UEFA Europa Conference League, roș-albaștrii au încasat 18 goluri, adică o medie de 3 goluri per meci, 10 doar de la modesta Silkeborg.
Chiar și înainte de a intra în grupe, FCSB a primit 6 goluri în tururile preliminare, 3 de la Saburtalo și 3 de la Viking, ceea ce ar fi trebuit să fie clar un semnal de alarmă pentru cei din conducerea clubului, însă transferurile în compartimentul defensiv au lipsit cu prisosință, ba chiar în iarnă echipa a mai cedat un fundaș, pe Rachid Bouhenna.
Totodată, echipa putea să fi primit și mai multe goluri în acest sezon, însă evoluțiile lui Ștefan Târnovanu în poartă au fost de multe ori salvatoare, pentru că altfel echipa ar fi fost probabil mult mai jos în clasamentul Superligii, cu speranțe și mai mici legate de un potențial trofeu la finalul sezonului 2022/23.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo