Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură importantă pe piața transferurilor pentru CFR Cluj! Suma pe care pleacă Petrila în Ligue 1

Romeo Ene

Publicat 30/08/2022 la 18:31 GMT+3

Claudiu Petrila este foarte aproape de un transfer în Ligue 1, ținând cont de faptul că CFR Cluj s-a înțeles deja cu clubul la care urmează să evolueze jucătorul de 21 de ani.

Claudiu Petrila în CFR Cluj - Gaz Metan

Credit imagine: facebook

Conform ProSport, Lorient este clubul la care va pleca Claudiu Petrila, după ce mai multe echipe importante din Europa s-au interesat de serviciile mijlocașului.
În această vară, Rapid l-a vândut pe Rareș Ilie la Nice, pentru 5 milioane de euro, iar situația lui Petrila ar putea fi extrem de asemănătoare.
Aceeași sursă menționează faptul că Lorient a acceptat să plătească 5 milioane de euro pentru mijlocașul clujenilor, însă în mai multe tranșe. Concret, formația franceză va plăti un milion de euro după ce îl va semna pe jucător, iar restul de 4 după primul an pe care acesta îl va petrece în Franța.
Cele două părți s-au înțeles la nivel verbal, iar acum rămâne doar ca actele să fie semnate, iar jucătorul să plece în Franța. Lorient a terminat pe locul 16 anul trecut în Ligue 1, iar acum nu a pierdut niciun meci în primele 3 etape.
Claudiu Petrila a început fotbalul la FC Bihor, dar a ajuns la o vârstă fragedă la Academia celor de la CFR Cluj, în 2017. În sezonul 2020/21, tânărul fotbalist a fost împrumutat la Sepsi Sf. Gheorghe, iar evoluțiile foarte bune i-au făcut pe cei de la CFR să-l păstreze în lot în stagiunea 2021/22, în care s-a făcut remarcat.
Atacantul de 21 de ani are, în acest moment, o cotă de piață de 1,5 milioane de euro, potrivit site-ului Transfermarkt.com.
CITEȘTE ȘI:

Petrila, în atenția mai multor cluburi din Europa

Claudiu Petrila a atras atenția mai multor cluburi din Europa prin prestațiile sale din sezonul 2021/22. Atacantul în vârstă de 21 de ani a fost dorit în primăvara acestui an, printre altele, de Lille, AS Roma, Hertha Berlin și Steaua Roșie Belgrad.
În plus, la finalul lunii aprilie, presa anunța că fotbalistul ar fi intrat și în vizorul celor de la Fenerbahce și Galatasaray. Cele două echipe din campionatul Turciei ar fi avut reprezentanți la meciul dintre CFR Cluj și FCSB, din play-off-ul Ligii 1, pentru a-l urmări pe Petrila.
Conform informațiilor de la acea vreme, oficialii lui CFR Cluj nu vor să-l cedeze pe atacant pentru o sumă mai mică de 10 milioane de euro, dorindu-și să păstreze și un procent de 20% dintr-un viitor transfer al tânărului fotbalist.
Tot în aprilie, antrenorul campioanei României declara că nu ar avea nimic împotriva transferului lui Petrila, dacă mutarea s-ar dovedi avantajoasă atât pentru jucător, cât și pentru club.
"În primul rând, eu nu decid cine pleacă dacă vine o ofertă. Dacă oferta e bună pentru club, orice jucător poate să plece, e normal. Ar fi un succes dacă Petrila ar pleca la o echipă așa de mare. Până la urmă, Fenerbahce și mai ales Galatasaray, acolo au avut succes jucătorii noștri.
Ar fi ceva fantastic să meargă, îi doresc să ajungă cât mai repede la un club mare. Ar fi bine și pentru el, și pentru CFR, dar mai ales pentru el", spunea Dan Petrescu, în primăvară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo