Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi, discurs de mare antrenor la prezentarea la Universitatea Craiova: "Nu spun lucruri mărețe"

Nicu Savin

Actualizat 09/08/2022 la 17:46 GMT+3

Mirel Rădoi a fost prezentat în această după-amiază la Universitatea Craiova, acolo unde îi ia locul lui Laszlo Balint. Fostul selecționer a avut un discurs echilibrat, declarând că a venit la Craiova să muncească și că nu poate garanta mari performanțe, dar că va încerca să repare lucrurile care nu au funcționat la echipă până acum.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Eurosport

Mirel Rădoi a revenit în antrenorat la mai bine de 8 luni de când și-a terminat mandatul la cârma naționalei României. Fostul selecționer a fost prezentat în urmă cu scurt timp la Universitatea Craiova, care devine a 2-a echipă de club pe care o va antrena în cariera sa, după aventura scurtă de la FCSB din urmă cu 7 ani (iunie-noiembrie 2015).
La prima sa conferință de presă în calitate de antrenor al Universității Craiova, Rădoi a ținut să mulțumească vechiului staff pentru muca depusă și a precizat că nu poate promite lucruri mărețe, dar va munci pentru a face performanță.
"Recunosc că sunt puțin emoționat. N-o să auziți cuvinte mărețe de la mine, pentru că am venit să muncesc în primul rând, să rezolvăm problemele care sunt. Ar însemna să nu fim sinceri dacă am spune că snu sunt probleme, pentru că dacă nu ar fi fost probleme nu aș fi fost în fața dumneavoastă și probabil că Giusy (n.r. Laszlo Balint) ar fi continuat. Vreau să încep prin a-i mulțumi lui Giusy pentru ce a făcut împreună cu staff-ul. De aici încolo noi va trebuie să continuăm lucrurile pozitive pe care le-au realizat și să încercăm să schimbăm lucrurile care nu au funcționat.
N-o să vă spun cuvinte mărețe, pentru că nu putem să promitem ceva ce nu avem în mână. Indiferent despre ce mari performanțe vorbim, nu pot fi făcute decât dacă luăm fiecare partidă în parte, iar cel mai important meci pentru noi este cel de joi.
Este un vis îndeplinit. Voiam ca la un moment dat să ajung la unele cluburi la care am jucat sau am vrut sa joc", a spus Mirel Rădoi la conferința de presă de prezentare.
Citește și:

Mirel Rădoi, plătit regește la Universitatea Craiova

Aducerea lui Mirel Rădoi la cârma echipei îi costă scump pe șefii clubului din Bănie. Pe lângă despăgubirilea acordate lui Laszlo Balint la reziliere, board-ul oltenilor va cheltui o sumă importantă cu Rădoi și staff-ul său în următorii doi ani. Conform playsport.ro, Rădoi va avea un salariu lunar de 17.000 de €. În plus, veniturile antrenorului se vor putea rotunji în funcție de performanțele echipei.
Salariul pe care Rădoi îl va primi în Bănie e apropiat de cel avut la națională, unde câștiga 20.000 de euro/lună. Fostul mare mijlocaș la închidere va deveni astfel al doilea cel mai bine plătit antrenor din Superligă, după Dan Petrescu, care câștigă la Cluj 25.000 de euro/lună.
Salariul oferit de conducerea din Bănie îl va propulsa pe Rădoi în fruntea topului celor mai bine plătiți antrenori din istoria Craiovei. Până acum, recordul a fost deținut de Victor Pițurcă și Laurențiu Reghecampf, care au remunerați cu 15.000 de euro/lună pentru perioada petrecută în Bănie.
Potrivit informațiilor Eurosport, din staff-ul lui Rădoi vor face parte Florin Constantinovici, cu care a colaborat la naționala de tineret a României, Robert Tufiși și Mihai Ianovschi, care a demisionat la începutul acestui an din postul de antrenor al celor de la FC Argeș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo